Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αύξηση αναμένεται στις φετινές αφίξεις Ισραηλινών στην Κρήτη

Αύξηση αναμένεται στις φετινές αφίξεις Ισραηλινών στην Κρήτη

Στην 23η διοργάνωση της έκθεσης ΙΜΤΜ 2017, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στο Ισραήλ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με περίπτερο ως συν-εκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ στην έκθεση, την οποία επισκέφθηκε και η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 40 χώρες και ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 20.000.

Κατά την έκθεση και με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η Περιφέρεια Κρήτης, σε σειρά συναντήσεων των στελεχών της Περιφέρειας με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας του Ισραήλ, καταγράφηκε η αυξητική ροή των κρατήσεων για το νησί, ενώ διαπιστώθηκε ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Ισραηλινών, με υψηλό αριθμό επαναλαμβανόμενων τουριστών που ενδιαφέρονται, κυρίως για πολυτελή καταλύματα.

Η Κρήτη, όπως τονίζεται, επενδύει τουριστικά στο Ισραήλ και στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής και προσέγγισης της ισραηλινής τουριστικής αγοράς, η Περιφέρεια Κρήτης είχε συμμετάσχει το Νοέμβριο του 2016 στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με περισσότερους από 400 τουριστικούς πράκτορες, επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους, με στόχο την συστηματική-δυναμική προβολή του νησιού στη συγκεκριμένη χώρα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάσθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, ως ποιοτικού και ασφαλούς προορισμού, ο πολιτισμός της, το περιβάλλον της, η μοναδική κρητική διατροφή, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό Ισραηλινών που εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους να έρθουν στη Κρήτη για διακοπές.

Οι Ισραηλινοί, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά, πραγματοποιούν περίπου 4.000.000 υψηλού προϋπολογισμού ταξίδια το χρόνο, με μέσο όρο 7 διανυκτερεύσεις ανά προορισμό. Η αγορά του Ισραήλ συγκαταλέγεται στις πρώτες 10 τουριστικές αγορές σε επίπεδο αφίξεων στην Κρήτη. Από το 2011 έως το 2016 καταγράφεται αύξηση τουριστών κατά 66% από το Ισραήλ στην Κρήτη, ενώ το 2016 αφίχθηκαν στο νησί για διακοπές περισσότεροι από 144.000 Ισραηλινοί.

Να σημειωθεί ότι η Έλενα Κουντουρά, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους κορυφαίους tour operators και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων του Ισραήλ για τα τουριστικά πακέτα του 2017, καθώς και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Τουριστικών Οργανισμών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ΙΤΤΑΑ, οι οποίοι ενημέρωσαν για την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει η Ελλάδα τη φετινή χρονιά, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ισραηλινής τουριστικής «βιομηχανίας», προκύπτει διψήφια αύξηση σε σχέση με το 2016 για τη χώρα μας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Αλεξάκης, Μαρία Λαβδάκη και η ξεναγός Έφη Ξηρουχάκη.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.