Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Μειώθηκε κατά 1,5 εκ. ο τουρισμός του Παρισιού το 2016 λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων

Μειώθηκε κατά 1,5 εκ. ο τουρισμός του Παρισιού το 2016 λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων

Μείωση κατά 1,5 εκατομμύριο άτομα κατέγραψε το 2016 ο τουρισμός του Παρισιού, καθώς οι φόβοι που συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που βίωσε η χώρα πέρσι διατήρησε μακριά τους επισκέπτες, κυρίως από την Κίνα και την Ιαπωνία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Ωστόσο, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε προς στο τέλος του περσινού έτους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μείωση θα μπορούσε να περιοριστεί, αναφέρει η περιφερειακή αρχή τουρισμού CRT.

Η μείωση των τουριστών περιόρισε τα τουριστικά έσοδα του Παρισιού κατά περίπου €1,3 δισεκατομμύρια, σημειώνει η CRT.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη γαλλική πρωτεύουσα μειώθηκε σχεδόν 9% το 2016, με τους επισκέπτες από την Ιαπωνία να καταγράφουν βουτιά πέρα του 40%, ενώ οι Κινέζοι επισκέπτες μειώθηκαν πέρα του 20%.

Ο τουρισμός από τις ευρωπαϊκές χώρες ήταν επίσης μειωμένος με τους επισκέπτες από την Ιταλία και τη Ρωσία να μειώνονται κατά περίπου 25%, παρά το γεγονός ότι η πόλη φιλοξένησε πολλούς αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2016, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Τα στοιχεία των επισκεπτών προέρχονται από τον αριθμό των αφίξεων στα ξενοδοχεία.

Οι επισκέπτες στα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Μουσείο του Λούβρου, το Μουσείο Ορσέ και η Disneyland του Παρισιού, κατέγραψαν μείωση μεταξύ 9% και 13%.

Οι επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάστηκαν λιγότερο από τις ανησυχίες σε σχέση με την ασφάλεια, παρουσιάζοντας μείωση σχεδόν 5%, σε σύγκριση με το 2015, κάτι που αντιπροσωπεύει μείωση περίπου 100.000 επισκεπτών.

Πηγή: cna.org.cy

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.