Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αποκλειστικό: Γκρεμίζουν τον Αστέρα της Βουλιαγμένης

Αποκλειστικό: Γκρεμίζουν τον Αστέρα της Βουλιαγμένης

Το  Holidaynews.gr επισκέφτηκε το θρυλικό ξενοδοχείο και κατέγραψε εικόνες από το άδειασμα των εγκαταστάσεων λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία του γκρεμίσματος και της ολοκληρωτικής ανακαίνισης του.

Οι εργασίες για το άδειασμα των εγκαταστάσεων ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή και από την Δευτέρα, 27 Μαρτίου επρόκειτο να ξεκινήσουν οι εργασίες για το γκρέμισμα των κτιρίων. Στην έκταση οι επενδυτές σχεδιάζουν να δημιουργήσουν το πιο πολυτελές θέρετρο της Ελλάδας, το πρώτο Four Seasons που ανοίγει στη χώρα μας, αντάξιο της υπεραξίας του ακινήτου αλλά και της ιστορίας του, η οποία δεν παραγράφεται.

Το έργο, όπως έχει ανακοινωθεί, αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς 14 μήνες, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της χερσονήσου με 217 στρέμματα ζώνες προστασίας από τα συνολικά 302 στρέμματα.

Το ολοκληρωμένο έργο θα ενισχύσει τον τουριστικό χαρακτήρα της χερσονήσου και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ευκαιρίες άμεσης και έμμεσης απασχόλησης. Επιπλέον, θα συνδράμει στην ανάδειξη της Αθήνας και της Ελλάδας ως διεθνών προορισμών τουρισμού πολυτελείας.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση, με συντελεστή δόμησης 0,2, ανέρχεται σε 56.500 τ.μ. σε σύνολο 301.865 τ.μ., ενώ, μετά την αποπεράτωση της ανακατασκευής, οι δομημένοι χώροι θα μειωθούν κατά 20.655 τ.μ. Ταυτόχρονα, η χρήση κατοικίας θα διαμορφωθεί σε 39.000 τ.μ., ενώ προβλέπεται ότι στο 74% της έκτασης θα αναπτυχθούν χρήσεις τουρισμού και αναψυχής.

Ακόμη, θα κατασκευαστούν 13 πολυτελείς κατοικίες στο νότιο-δυτικό κομμάτι της χερσονήσου στη θέση που βρίσκεται σήμερα το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Αφροδίτη». Καθένα από τα σπίτια θα έχει συνολική κάλυψη 1.500 τ.μ., θα διαθέτει πισίνα, κήπο κ.λπ.

Μάλιστα προβλέπεται η ενίσχυση της φύτευσης η οποία θα ξεπερνά συνολικά τα 6.300 δένδρα. Η μέγιστη κάλυψη φθάνει στο 10%, η μέγιστη δόμηση στα 56.500 m2 (με συντελεστή δόμησης μικρότερο του 0,2), ενώ τουλάχιστον 41.500 m2 (73,5% δομήσιμης επιφάνειας) θα είναι για χρήση τουρισμού και ξενοδοχείων και κατά μέγιστο 15.000 m2 (26,5% δομήσιμης επιφάνειας) θα είναι για χρήση κατοικίας. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία 13 πολυτελών κατοικιών που εντάσσονται ήπια στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου «Αφροδίτη», με πράσινες οροφές και βιοκλιματικό σχεδιασμό, συνολική κάλυψη τα 8.000 m2 και μέγιστο ύψος τα 7,5 μέτρα. Επίσης, διασφαλίζεται η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Απόλλωνος Ζωστήρος.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.