Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αυξήσεις στις αποδοχές των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου

Αυξήσεις στις αποδοχές των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου

Υπεγράφη η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη Ρόδο η οποία μάλιστα προβλέπει και αύξηση στις αποδοχές των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, ύστερα από πολλές συναντήσεις και σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ένωσης ξενοδόχων Ρόδου και της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Σωματείου μας επιτεύχθηκε τελικά η υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα σημαντική στάθηκε η συμβολή τόσο του Προέδρου του ΕΚΡ κ. Χατζησάββα όσο και της ΓΣΣΕ στις διαπραγματεύσεις μας.

Η νέα Τοπική ΣΣΕ έχει ισχύ για τα έτη 2017-2019. Διατηρεί τους βασικούς μισθούς, όπως είχαν το έτος 2016, καθώς και όλα τα θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων ενώ προβλέπει και την αύξηση του ποσοστού 1,8% του Εποχικού Επιδόματος για το έτος 2017 και ένα επιπλέον 1% στο Εποχικό Επίδομα για το έτος 2018. Συνεπώς η συνολική αύξηση του Εποχικού επιδόματος φτάνει το ποσοστό του 2,8%.

Η Υπογραφή της Τοπικής ΣΣΕ είναι σημαντικό επίτευγμα αφού πρόκειται  για την 2η  σύμβαση που υπογράφεται στην Ελλάδα μετά από αυτή των Χανίων αλλά πρόκειται για την 1η  σε ποσοστό αύξησης σε όλη της Ελλάδα.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.