Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η διαφορετική ορεινή πλευρά της Ρόδου και το 6ο Ίστριος Winter Camp

Η διαφορετική ορεινή πλευρά της Ρόδου και το 6ο Ίστριος Winter Camp

Η Ρόδος κατεξοχήν τουριστικός προορισμός, παραπέμπει κυρίως σε ήλιο, θάλασσα, καλοκαιράκι. Ωστόσο όσοι πραγματικά την έχουν γνωρίσει, ξέρουν πως η ίδια ομορφιά κρύβεται και στις ορεινές περιοχές και χωριά της!

Tης Ελευθερίας Πελλού

Αυτή ακριβώς την ομορφιά μας καλούν εδώ και έξι χρόνια, τέτοια εποχή, να απολαύσουμε, οι διοργανωτές του Ίστριος Winter Camp δηλαδή ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Ιστρίου “Άγιος Μερκούριος”.

Η Ίστριος είναι ένα μικρό, όμορφο, γραφικό χωριό σε απόσταση 85 km από την πόλη της Ρόδου, με μία μεγάλη ήσυχη πλατεία, που καλωσορίζει φιλικά και φιλόξενα τον επισκέπτη. Στην Ίστριο μπορεί κάποιος να κάνει τη βόλτα του στα σοκάκια του χωριού, να ξεναγηθεί στο λαογραφικό μουσείο – παλαιό ελαιοτριβείο, να επισκεφθεί τον Σταυρό με την απαράμιλη θέα και φυσικά να γευτεί υπέροχα παραδοσιακά φαγητά. Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τους καταρράκτες του Κηπολίστη, αλλά και ένα πευκοδάσος με πλούσια άγρια χλωρίδα και πανίδα. Η περιοχή γύρω από την Ίστριο είναι ιδιαιτέρου φυσικούς κάλους, καταφύγιο της άγριας πανίδας που προστατεύεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο “Natura 2000”.

Σε αυτό το πολύ όμορφο χωριό, πραγματοποιήθηκε φέτος για 6η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία, το Ίστριος Winter Camp, μία εναλλακτική εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστρίου “Άγιος Μερκούριος” και πλήθος εθελοντικών ομάδων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Το Ίστριος Winter Camp πραγματοποιείται στη περιοχή “Σταυρός” με ελεύθερο camping μέσα στο δάσος, μουσικά τοπικά σχήματα να εναλλάσσονται επί σκηνής, πεζοπορίες, βόλτες με άλογα, δενδροφύτευση και διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, flying fox, αναρρίχηση σε τοίχο, τσουβαλοδρομίες κ.α. Το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός της εκδήλωσης είναι ότι απαγορεύονται οι οικονομικές συναλλαγές στο χώρο του camping, και όλα όσα προσφέρονται (φαγητό, ποτό, δραστηριότητες) είναι δωρεάν, ενώ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και περισσότερες από 150 σκηνές στήθηκαν στις 17 Μαρτίου στην Ίστριο, αριθμός που αυξήθηκε την επόμενη μέρα κατά πολύ, ενώ δεκάδες ήταν οι “επισκέπτες” στο camping, που απλώς πήγαν να απολαύσουν τη φύση, τις εκδηλώσεις και να περάσουν μία όμορφη ημέρα στην περιοχή.

Ούτε το τσουχτερό κρύο (κυρίως τις νυκτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες) δεν πτόησε τους συμμετέχοντες, οι οποίοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό τριήμερο (17-19/3/2017) στο 6ο Ίστριος Winter Camp και στο τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για του … χρόνου!

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.