Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η Ρόδος εξελίσσεται στο κέντρο του αθλητικού τουρισμού

Η Ρόδος εξελίσσεται στο κέντρο του αθλητικού τουρισμού

Κέντρο αθλητικού τουρισμού επιχειρεί να καταστήσει τη Ρόδο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υποστηρίζοντας μεγάλες διοργανώσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά την χαμηλή σεζόν και ειδικότερα τους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο.

Της Ελευθερίας Πελλού

Την Κυριακή 9 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, που αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες καθώς προσελκύει δρομείς όχι μόνο από τα κοντινά νησιά και άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αφρική.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, η συμμετοχή σε δρομικά αγωνίσματα αποτελεί μία διεθνώς ανερχόμενη τάση, η οποία μπορεί να ενισχύσει το στόχο της ανάπτυξης αυτής της εναλλακτικής μορφής τουρισμού.

«Διακρίνουμε μία ισχυρή τάση διεθνώς για τη συμμετοχή σε δρομικά αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων και αυτό ακριβώς το γεγονός προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε. Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για αθλητικό τουρισμό εάν δεν υπήρχε ο Μαραθώνιος. Η εμπειρία των τελευταίων ετών, μας έχει διδάξει πως όταν μπορείς να διοργανώσεις μαραθώνιο, είσαι σε θέση να υποστηρίξεις οργανωτικά κάθε άλλο αθλητικό event.

Στοχεύουμε πάντα σε ένα ποιοτικό μαραθώνιο. Η παραθαλάσσια και επίπεδη διαδρομή, δίπλα σε μοναδικά μνημεία της Ρόδου καθιστά τη διοργάνωση μοναδική! Επιπλέον η διαπίστευση της διαδρομής από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ  εξασφαλίζει την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία σε λίγα χρόνια θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει στο Ηolidaynews.gr η κ. Παπαβασιλείου.

Πέρα από το Μαραθώνιο, η Ρόδος φιλοξενεί διεθνείς αθλητικούς αγώνες που χαρίζουν μεγάλη προβολή στο νησί. Στον ποδηλατικό γύρο της Ρόδου που διεξήχθη με επιτυχία το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, πήραν μέρος 160 ποδηλάτες από 28 εθνικές και επαγγελματικές ομάδες, αθλητές απ’ όλο τον κόσμο προσελκύει και ο αγώνας τριάθλου “Ocean Lava Rhodes” που θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου 2017, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα TAEKWONDO που θα λανσαριστεί στη Ρόδο στις αρχές Μαΐου.

Για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, η Αντιπεριφερειάρχης Μ. Παπαβασιλείου δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Ρόδου βάζει τη Ρόδο στον χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος και σηματοδοτεί τη στοχευμένη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την καθιέρωση της Ρόδου ως αθλητικού τουριστικού προορισμού.

Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το στόχο ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας με «ναυαρχίδα» όλης αυτής της προσπάθειας τον Μαραθώνιο και σταδιακά προσθέσαμε στο αθλητικό καλεντάρι του νησιού αγώνες-θεσμούς.  Φιλοξενήσαμε ήδη στη Ρόδο δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς ακτινοβολίας με τη σφραγίδα της UCI ενώ τον Απρίλιο θα διεξαχθεί και κύπελλο ερασιτεχνών ποδηλατών. Παράλληλα, στις αρχές Μαΐου θα λανσαριστεί στη Ρόδο το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα taekwondo παραλίας, καθώς και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα taekwondo σάλας.

Στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας τριάθλου OCEAN LAVA RHODES και θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο. Επίσης τον Οκτώβριο θα λάβει χώρα στη Ρόδο για πρώτη φορά το  RUN GREECE του ΣΕΓΑΣ. Στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις περιλαμβάνονται τέλος ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις και ένα Διεθνές Τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου. Υπάρχουν βέβαια και άλλες μικρότερες διοργανώσεις…

Όλες οι παραπάνω διοργανώσεις πραγματοποιούνται τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτούς τους αγώνες στοχεύουμε να τους φιλοξενούμε κάθε χρόνο, αλλά και να προσελκύουμε και νέους, ώστε να εδραιωθεί η Ρόδος στην παγκόσμια συνείδηση ως αθλητικός τουριστικός προορισμός.

Αφουγκραζόμαστε τις νέες τάσεις του τουρισμού και με στοχευμένες ενέργειες επιχειρούμε να τις εφαρμόσουμε. Μετά από δυόμισι χρόνια μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει το στόχο που θέσαμε ως Περιφερειακή Αρχή και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η Ρόδος έχει αποδείξει ότι δικαίως αξίζει τον τίτλο του αθλητικού τουριστικού προορισμού.».

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.