Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η Ρόδος κερδίζει το στοίχημα για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τη Γερμανία

Η Ρόδος κερδίζει το στοίχημα για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τη Γερμανία

Αισθητή η παρουσία της Ρόδου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ 2017)

Δυναμική είναι και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η παρουσία της Ρόδου, μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, που πραγματοποιείται στο μεγάλο εκθεσιακό χώρο Berlin Expo Center City, στο διάστημα από 8 έως 12 Μαρτίου 2017.

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου συμμετέχουν φέτος 10.000 εκθέτες από 180 χώρες, ενώ στους επισκέπτες της εντάσσονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων παγκοσμίως.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης  η Ρόδος, που κατέχει εξέχουσα θέση στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών από τη Γερμανία. Σημαντικός αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και αντιπροσώπων υπηρεσιών του τουρισμού έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα το stand της Ρόδου.

Το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κύριος Βλάσης Φακιόλης, υποδέχεται τους επισκέπτες, παρέχει πληροφορίες, διανέμει έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου  και προσφέρει στους επισκέπτες  τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι και τοπικά παραδοσιακά γλυκίσματα.

Σύμφωνα δε με τους ειδικούς της γερμανικής αγοράς, οι κρατήσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν φέτος αύξηση 67% και η χώρα μας εξελίσσεται στο δεύτερο δημοφιλέστερο για τους Γερμανούς προορισμό μετά τις Βαλεαρίδες νήσους. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός των Γερμανών τουριστών που θα επισκεφτούν το 2017 την Ελλάδα αναμένεται να κυμανθεί στα 3,5 εκατομμύρια, όταν το 2016 ο αριθμός τους ανήλθε σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στα 3,2 εκατομμύρια.

Ο τουριστικός κλάδος της Ρόδου ατενίζει με αισιοδοξία τη φετινή τουριστική περίοδο, αφού οι  πρώτες συναντήσεις με κορυφαίους tour operators της Γερμανίας δίνουν το μήνυμα για σημαντική αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στη Ρόδο το 2017 και ο αριθμός των κρατήσεων, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, καταγράφοντας διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας», οι Γερμανοί τουρίστες βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά τους Βρετανούς στη λίστα της κατανομής αφίξεων κατά χώρα προέλευσης στη Ρόδο, με ποσοστό αύξησης 10,71% το 2016 σε σχέση με το 2015.

Ικανοποιημένη η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου από τα θετικά όχι μόνο για τη Ρόδο, αλλά και για όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου μηνύματα από το Βερολίνο,  υπογράμμισε τα εξής:

«Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα από την γερμανική αγορά, όπως διαφαίνεται, από την αθρόα προσέλευση εκπροσώπων του τουρισμού της Γερμανίας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου. Όπως όλα δείχνουν και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες, η Ρόδος καταγράφει σημαντική άνοδο στην προσέλκυση Γερμανών τουριστών. Οι ομορφιές του νησιού σε συνδυασμό με τα ροδίτικα προϊόντα, τη ροδίτικη γαστρονομία, αλλά και τις δυνατότητες διασκέδασης που προσφέρει το νησί, αποτελούν πόλο έλξης για τους παράγοντες του τουρισμού διεθνώς και για εκατοντάδες επισκέπτες που επισκέπτονται το χώρο της Ρόδου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.