Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

ΟΛΘ: Οι τρεις εταιρείες κατέθεσαν προσφορά

ΟΛΘ: Οι τρεις εταιρείες κατέθεσαν προσφορά

Ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών – Tο ύψος των επενδύσεων που πρέπει να κάνει η εταιρεία που θα πλειοδοτήσει παραμένει στα 180 εκατομμύρια ευρώ

Τρεις είναι τελικά οι εταιρείες που κατέθεσαν απόψε τις προσφορές τους για την εξαγορά του 67% της ΟΛΘ ΑΕ.

Πρόκειται για:

1) το σχήμα της P&O Steam Navigation Company και η DP World (DPW) που είναι θυγατρική της Dubai Port,

2) η Deutsche Invest Equity Partners (DIEP) όπου συμμετέχει στο σχήμα αυτό και ο Ιβάν Σαββίδης,

3) η φιλιππινεζικο-αμερικανικών συμφερόντων International Container Terminal Services (ICTS).

Δεν κατέθεσαν τελικά προσφορά οι Ιάπωνες.

Το ΤΑΙΠΕΔ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών και τα βήματα που προβλέπονται στους όρους του διαγωνισμού».

Η β΄φάση

Η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΘ ΑΕ γράφει ιστορία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αφού για πρώτη φορά στο ελληνικά χρονικά για μία μεγάλη παραχώρηση θα υπάρξουν τρεις ενδιαφερόμενοι που θα κονταροκτυπηθούν σε δεύτερη φάση.

Στην φάση αυτή περνάνε οι δύο με τις μεγαλύτερες προσφορές αλλά και η τρίτη εταιρεία εφόσον η προσφοράς είναι το 80% της δεύτερης μεγαλύτερης προσφοράς.

Επενδύσεις

Στο μεταξύ, το ύψος των επενδύσεων που πρέπει να κάνει η εταιρεία που θα πλειοδοτήσει παραμένει στα 180 εκατομμύρια ευρώ, με χρονικό ορίζοντα τα επτά έτη. Έργο πρώτης προτεραιότητας είναι η επέκταση της 6ης προβλήτας, που σχεδιάστηκε το 1996 και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. «Από τη διάθεση του ιδιώτη να επενδύσει στην επέκταση της 6ης προβλήτας θα φανεί η πρόθεση και η διάθεση του νέου ιδιοκτήτη να το αναπτύξει σε λιμάνι μεσαίου μεγέθους» επισημαίνουν πηγές του ΟΛΘ.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.