Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πώς η Turkish Airlines ανακάλυψε τα Τρίκαλα Κορινθίας

Πώς η Turkish Airlines ανακάλυψε τα Τρίκαλα Κορινθίας

Στον αντίποδα των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο τουρισμός  φαίνεται να είναι αυτός που ενώνει παρά διχάζει τις δυο χώρες.

Μια μικρή μεν, πολυβραβευμένη δε ξενοδοχειακή επιχείρηση στα Τρίκαλα Κορινθίας κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του αερομεταφορέα – κολοσσού Turkish Airlines και να συνάψει μια win win συμφωνία αποδεικνύοντας ότι παρά το προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών ο τουρισμός μπορεί και φέρνει κοντά τους δυο λαούς, ειδικά σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Το ΥΑΔΕΣ Mountain Resort , μια πρότυπη οικογενειακή και ελληνική τουριστική επιχείρηση που αποτελείται από επτά καλόγουστα φιλανδικού τύπου σαλέ σύναψε συνεργασία με τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τούρκικο εθνικό αερομεταφορέα της γείτονος  αναδεικνύοντας τα Τρίκαλα Κορινθίας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Η επιλογή του ΥΑΔΕΣ έγινε κατόπιν επίσκεψης Τούρκων στελεχών της αεροπορικής εταιρίας στα Τρίκαλα όπου και εντυπωσιάστηκαν από την απαράμιλλη ομορφιά των τοπίων αλλά και από τις εγκαταστάσεις της εν λόγω ξενοδοχειακής επιχείρησης που θυμίζει μικρό Ελβετικό χωριό.

Οι επιβάτες της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν οι δυο επιχειρήσεις μπορούν να απολαμβάνουν εκπτώσεις στην διαμονή τους στο ΥΑΔΕΣ.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των σαλέ, κ. Γιάννη Λαζόπουλο, « παρά τα γνωστά προβλήματα στις σχέσεις των δυο κρατών που αναγκάζουν τις ηγεσίες να είναι επιφυλακτικές και υποψιασμένες, ο τουρισμός και πρέπει να φέρνει κοντά τους δυο λαούς αλλά και να συμβάλει ώστε να ξεκινήσει μια προσπάθεια υπέρβασης πρώτα των απλών και εύκολων προβλημάτων».

Για να προσθέσει ο γιος του, κ. Στέφανος Λαζόπουλος: « Είναι αναγκαίο και έξυπνο στην υπάρχουσα ζοφερή από πάσης απόψεως πραγματικότητα, οι ελληνικές και οι τουρκικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις μεταφορές να επενδύσουν με χρήμα, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια στην τουριστική συνεργασία, που έχει προοπτικές και αποδοτικότητα και κυρίως μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ανάπτυξης κι για άλλους παραγωγικούς τομείς».

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.