Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ρόδος: Σε πτώχευση ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων!

Ρόδος: Σε πτώχευση ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων!

Με αίτηση που κατέθεσε μεγάλος τουριστικός οργανισμός

Να κηρυχθεί σε πτώχευση ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων της Ρόδου, ζητά με αίτηση που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, μεγάλος τουριστικός οργανισμός.

Η αίτηση κατατέθηκε με αφορμή τις οφειλές που έχει η εταιρεία στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο προς τον τουριστικό οργανισμό από μη πληρωθέντα τιμολόγια συνολικής αξίας 265.236 ευρώ.

Μάλιστα για την οφειλή αυτή, ο οργανισμός προσέφυγε σε δικαστήριο του Βελγίου όπου και δικαιώθηκε. Το συγκεκριμένο δικαστήριο εξέδωσε και την απόφαση καταβολής του παραπάνω ποσού από τη ξενοδοχειακή μονάδα στον τουριστικό οργανισμό.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή που έχει κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, παρά τις όποιες νομικές ενέργειες έγιναν από πλευράς του οργανισμού, τα χρήματα δεν εισπράχτηκαν ποτέ ενώ διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα έχει οφειλές προς τρίτους άνω των 3 εκατ. ευρώ και έχει παύσει τις πληρωμές της.

Δηλαδή έχει περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές, εμπορικού χαρακτήρα, υποχρεώσεις της.

Μάλιστα ο εν λόγο τουριστικός οργανισμός επιχείρησε να δεσμεύσει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στην εταιρεία του ξενοδοχείου, χωρίς επιτυχία αφού και αυτοί υφίστανται προηγούμενες δεσμεύσεις.

Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα δεν πραγματοποιεί καταβολές ούτε στο Δημόσιο, ούτε σε προμηθευτές της, καταδεικνύεται ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να εκπληρώσει τις χρηματικές της υποχρεώσεις και βρίσκεται σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμών.

Για αυτό και ο τουριστικός οργανισμός προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας με την αγωγή του, να κηρυχθεί η εταιρεία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο, σε πτώχευση.

Πηγή : Eφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ, rodiaki.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.