Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Eκπαίδευση στην αειφορία στον Όμιλο της Aquila Hotels & Resorts

Eκπαίδευση στην αειφορία στον Όμιλο της Aquila Hotels & Resorts

Το πρόγραμμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και περιβαλλοντικής διαχείρισης εφαρμόζεται ευρέως στις ξενοδοχειακές μονάδες της AQUILA HOTELS and RESORTS

Πραγματοποιήθηκε στις 3-3-2017 η ετήσια εκπαίδευση του προσωπικού των ξενοδοχείων AQUILA HOTELS and RESORTS  στα θέματα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η εκπαίδευση έγινε σε συνεργασία με την εταιρία MSOLUTIONS, το ΧΑΜΟΛΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, τον υπεύθυνο προσωπικού της εταιρίας και τον ιατρό εργασίας.

Κατά την εκπαίδευση παρουσιάστηκαν οι εταιρικές πρακτικές αναφορικά με την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τα πρότυπα εργασίας της εταιρίας, εξειδικευμένα θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης στη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων, θέματα προστασίας παιδιών όπως και τεχνικές πρώτων βοηθειών.

Το πρόγραμμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και περιβαλλοντικής διαχείρισης εφαρμόζεται ευρέως στις ξενοδοχειακές μονάδες της AQUILA HOTELS and RESORTS τα οποία στο σύνολο τους είναι πιστοποιημένα με το πρότυπο αειφορικής διαχείρισης TRAVELIFE, με το GREEN KEY, την Γαλάζια σημαία και το ISO 22000, ενώ δεκάδες βραβεύσεις λαμβάνονται κάθε χρόνο από τουριστικούς οργανισμούς και φορείς.

Κατά τη λειτουργική περίοδο του 2016 επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος στα θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και αξίζει να αναφερθούν τα παρακάτω στοιχεία:

·        Το μέσο ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας στον όμιλο είναι 6% ενώ φτάνει το 10% στο ξενοδοχείο Rithymna beach σε σύγκριση με το 2015

·        Το μέσο ποσοστό εξοικονόμησης νερού φτάνει το 20% σε σύγκριση με το 2015

·        Ανακυκλώθηκαν περισσότεροι από 500 tn απορριμμάτων

Ο διευθυντής λειτουργικού κ. Γ. Μαγκούτας δήλωσε “Η δέσμευση της εταιρίας στα θέματα της αειφορίας αποτυπώνεται στο σύνολο των λειτουργιών μας με σκοπό να διαχειριστούμε καλύτερα τους πόρους προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Κάθε εργαζόμενος συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Για το 2017 έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από νέες δράσεις όπως η ενίσχυση της καλλιέργειας του λαχανόκηπου μας, η κομποστοποίηση των οργανικών αποβλήτων στις κουζίνες, πολλές δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και νερού όπως και δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης του προσωπικού μας”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ AQUILA HOTELS AND RESORTS

Στον όμιλο “Aquila Hotels & Resorts” ανήκουν τέσσερα πολύ γνωστά ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων.

Το “AQUILA RITHYMNA BEACH”, στο Ρέθυμνο. Ένα ξενοδοχείο εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, ιδανικός τόπος διαμονής για οικογένειες καθώς και για επιχειρηματικούς αντιπροσώπους, με συνεδριακές εγκαταστάσεις και αίθουσες συσκέψεων εξοπλισμένες με την τελευταία τεχνολογία.

Το “AQUILA PORTO RETHYMNO”, ένα σύγχρονο και πολυτελές ξενοδοχείο, με θέα σε μία μεγάλη αμμώδη παραλία με γαλάζια σημαία, μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από την παλιά γραφική πόλη του Ρεθύμνου.

Το “AQUILA ELOUDA VILLAGE”, στην Ελούντα. Ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά για ζευγάρια και για όσους ζητούν ηρεμία, απομόνωση αλλά και πολυτέλεια, χτισμένο ανάμεσα σε όμορφους κήπους και με θέα στον υπέροχο κόλπο του Μιραμπέλο.

Το “AQUILA ATLANTIS HOTEL” στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου, για ταξιδιώτες που θέλουν να συνδυάσουν εργασία και διασκέδαση, με τις μεγαλύτερες αίθουσες συσκέψεων στο Ηράκλειο, συνολικής χωρητικότητας 900 ατόμων.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.