Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Απόλυτα επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διεθνή τουριστική έκθεση “BIT” του Μιλάνο

Απόλυτα επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διεθνή τουριστική έκθεση “BIT” του Μιλάνο

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση Τουρισμού “BIT” στο Μιλάνο (2-4 Απριλίου).

Τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων «μονοπώλησαν» το ενδιαφέρον του Ιταλικού κοινού και των επαγγελματιών του τουρισμού, καθώς το περίπτερο της ΠΝΑΙ δέχθηκε πλήθος επισκεπτών.

Τα μηνύματα από την έκθεση είναι άκρως θετικά, με την Ιταλική τουριστική αγορά, που αποτελεί μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, να παρουσιάζει σημαντικά ποσοστά ανόδου. Με τη συμμετοχή της στην ΒΙΤ, η ΠΝΑΙ (μοναδική συμμετοχή ελληνικής Περιφέρειας), καλλιέργησε το έδαφος ώστε οι προορισμοί στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες να γίνουν ακόμη πιο γνωστοί και να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα σημαντικό μερίδιο των τουριστικών αφίξεων από την Ιταλία.

Στο περίπτερό της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξένησε συνολικά 20 νησιά και συγκεκριμένα τη Σέριφο, την Πάρο, την Ίο, την Κύθνο, την Κέα, τη Φολέγανδρο, την Αμοργό, τη Μύκονο, την Τήνο, τη Μήλο, τη Νάξο, την Αντίπαρο και την Άνδρο από τις Κυκλάδες καθώς και τη Ρόδο, την Σύμη, την Κω, την Πάτμο, την Κάρπαθο, την Αστυπάλαια και την Κάσο από τα Δωδεκάνησα.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στοχεύει στην άρτια προβολή και παρουσία των νησιών της σε όλες τις βασικές τουριστικές αγορές. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από τη διεθνή έκθεση του Μιλάνο, απ’ όπου τα μηνύματα για την Περιφέρειά μας είναι εξαιρετικά. Τα καλά αποτελέσματα των προσπαθειών μας, μας δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.