Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η μείωση των επισκεπτών σε μουσεία και αρχ. χώρους επηρεάζει τους ξεναγούς

Η μείωση των επισκεπτών σε μουσεία και αρχ. χώρους επηρεάζει τους ξεναγούς

Οι απώλειες άνω του 1 εκατ. επισκεπτών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας το 2016 προφανώς πέραν του πλήγματος για τον πολιτιστικό τουρισμό επηρεάζουν και το επάγγελμα του ξεναγού.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι αφίξεις επισκεπτών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου πέρυσι μειώθηκαν κατά 5,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2015.

Αναλυτικά οι επισκέπτες έφθασαν σε 13.564.550 από 14.359.898 το ενδεκάμηνο του 2015.

Οι επισκέπτες στα μουσεία αυξήθηκαν κατά 0,3% ενώ στους αρχαιολογικούς χώρους μειώθηκαν κατά 8%. Ενδεικτικό γεγονός του πλήγματος που υπέστη πέρυσι ο πολιτιστικός τουρισμός στη χώρα είναι η πτώση κατά 21,4% των επισκεπτών στο μουσείο της Ακρόπολης.

Μπορεί να αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα αλλά αυτό οφείλεται στην αύξηση της τιμής εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.

Η μείωση των επισκεπτών επηρεάζει τόσο το επάγγελμα του ξεναγού όσο και μία σειρά επαγγελματικών δραστηριοτήτων γύρω από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Πηγή: skai.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.