Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Μόνο στον Τουρισμό δίνουν δάνεια οι τράπεζες

Μόνο στον Τουρισμό δίνουν δάνεια οι τράπεζες

Κλείσιμο της στρόφιγγας προς τον ιδιωτικό τομέα, της τάξης του 19%, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τα έτη της κρίσης (2008-2016), όπως φαίνεται στη συγκριτική κατάσταση ανά κλάδο.

Σύμφωνα με τον πίνακα που συνέταξαν οι ΙΝΕΜΥ και ΕΣΕΕ, το ύψος των πιστώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και των ατομικών επιχειρήσεων, έχει μειωθεί κατά 23,6 δισ. ευρώ. Η πιο δραστική περικοπή της χρηματοδότησης –κατά 14,4 δισ. ευρώ– παρατηρείται στον κλάδο του Εμπορίου.

Τη ζοφερή εικόνα της πιστωτικής συρρίκνωσης περιέγραψε στο insider.gr ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ), στο περιθώριο του συνεδρίου Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα την Πέμπτη.

Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε ότι από όλους τους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ουσιαστικά μόνο ο Τουρισμός λαμβάνει δάνεια από τις τράπεζες. Όσον αφορά στη χρηματοδότηση, η οποία αποτελεί και έναν από τους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο κ. Κορκίδης δεν βλέπει «ουσιαστική απήχηση» στην πραγματική οικονομία μέχρι στιγμής.

Από τους υπόλοιπους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, μεγαλύτερο «μαχαίρι» διαπιστώνεται στη Bιομηχανία, όπου έχουν εκταμιευτεί 19,7% ή 4,9 δισ. ευρώ λιγότερα δάνεια την τελευταία 8ετία.

Λιγότερο έχει πληγεί, αντιθέτως, σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων σε σύγκριση με τους άλλους κλάδους και η Nαυτιλία, όπου παρατηρείται μείωση 8,8% (0,9 δισ. ευρώ).

Πηγή: insider.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.