Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι Έλληνες ταξιδεύουν με οργανωμένα πακέτα φέτος το Πάσχα

Οι Έλληνες ταξιδεύουν με οργανωμένα πακέτα φέτος το Πάσχα

Νέες συνήθειες για τους Ελληνες που δείχνουν εσχάτως ότι έχουν αρχίσει και προτιμούν τις λύσεις των οργανωμένων πακέτων διακοπών.

Τα στοιχεία από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, FedHATTA αναφέρουν ότι φέτος το Πάσχα το ενδιαφέρον των Ελλήνων εκδρομέων για οργανωμένα πακέτα είναι αυξημένο, με τις κρατήσεις να είναι αυξημένες κατά 17% σε σύγκριση με την αντίστοιχο περυσινή περιόδο. Η αύξηση μάλιστα παρατηρείται σε μία περίοδο που παραδοσιακά κυριαρχείται από μεμονωμένες μετακινήσεις προς την ελληνική ύπαιθρο. Οπως επισημαίνουν μάλιστα τα τουριστικά γραφεία-μέλη των ενώσεων της Ομοσπονδίας, εξαιρετικά δημοφιλή για την περίοδο είναι τα οργανωμένα πακέτα 3-5 διανυκτερεύσεων.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Στο εσωτερικό της χώρας, ιδιαίτερη ώθηση φέτος φαίνεται να προσφέρει ο οδικός τουρισμός (οργανωμένα οδικά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, στα παραδοσιακά χωριά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) ενώ θετική είναι και η συμβολή της κρουαζιέρας με τριήμερα προγράμματα.

Ο Αργοσαρωνικός, οι ανοιξιάτικες Κυκλάδες (Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος, Τήνος και Σύρος) αλλά και όλη η νησιωτική χώρα είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς, όπως επίσης η Πελοπόννησος (Λεωνίδιο, Ναύπλιο, Αργολίδα και το παραλιακό μέτωπο από την Κυλλήνη μέχρι την Κυπαρισσία).

Στη βόρεια Ελλάδα παρουσιάζεται κίνηση στη Χαλκιδική και την Πιερία ενώ ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις καταγράφονται φέτος στα Επτάνησα, όπου πρωταγωνιστεί η Κέρκυρα λόγω των τοπικών δρώμενων.

Αυτό το Πάσχα, οι Έλληνες αποφάσισαν να ταξιδέψουν περισσότερο και στο εξωτερικό, προτιμώντας κυρίως πακέτα σε κλασικούς προορισμούς της κεντρικής Ευρώπης, τη Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι καθώς και τα Βαλκάνια. Σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία, οι κρατήσεις για Κύπρο είναι καλές, ενώ σημαντική αύξηση παρατηρείται στα οργανωμένα ταξίδια στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Εν τω μεταξύ, αντίστοιχη τάση επικρατεί φέτος και στους μακρινούς προορισμούς, με αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στα ΗΑΕ (Ντουμπάι), την Ασία και τις ΗΠΑ.

Tην ίδια ώρα, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στις κρατήσεις από το εξωτερικό αυτή την περίοδο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αθήνα.

Σημαντικός παράγοντας στην αύξηση αυτή είναι το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα καθολικών και ορθοδόξων συμπίπτουν, η νέα σύνδεση της Emirates Νέα Υόρκη-Αθήνα η οποία τονώνει την κίνηση από τις ΗΠΑ και τροφοδοτεί Αθήνα και νησιά με Αμερικανούς επισκέπτες καθώς και η κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης documenta 14 η οποία στρέφει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για πολιτιστικά ταξίδια στην ελληνική πρωτεύουσα.

Πηγή: newmoney.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.