Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πρόγραμμα για βιώσιμο τουρισμό ξεκινά από την Κρήτη

Πρόγραμμα για βιώσιμο τουρισμό ξεκινά από την Κρήτη

Στόχος η διασύνδεση του τουρισμού με την γεωργία και τα προϊόντα λαδιού και κρασιού

Για νέα σημαντική αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό κάνει λόγο σε συνέντευξή της η υπουργός Έλενα Κουντουρά σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει νέες τουριστικές επενδύσεις στη χώρα. Όπως η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  η πρωτοβουλία της TUI  για την υλοποίηση προγράμματος βιώσιμου τουρισμού στην Κρήτη !

Ενθαρρύνουμε νέες τουριστικές επενδύσεις, και ήδη έχει καταγραφεί έκρηξη του επενδυτικό ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μόνο το 2016, κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία one-stop-shop του υπουργείου μας 142 νέες προτάσεις έργων για νέα αλλά και υφιστάμενα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων δυναμικότητας άνω των 300 κλινών με στόχο την επέκταση ή και αναβάθμισή τους, καθώς και τη δημιουργία εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής. Σε διάφορα στάδια αδειοδότησης βρίσκονται δεκαέξι μεγάλες επενδύσεις Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων, εκ των οποίων τέσσερις προτάσεις υποβλήθηκαν την περσινή χρονιά. Ενδεικτικό της δυναμικής είναι το γεγονός ότι στον αναπτυξιακό νόμο, το 40% των προτάσεων που υποβλήθηκαν αφορούν σε τουριστικές επενδύσεις, και αντιστοιχούν στο 50% της συνολικής αξίας των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων. Μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενισχύουμε με χρηματοδότηση τις μικρομεσαίες τουριστικές επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή τους, και σύντομα θα προκηρύξουμε και νέο πρόγραμμα για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Με επαφές και συναντήσεις που έχουμε με επενδυτικούς φορείς του εξωτερικού και ενδιαφερόμενους επενδυτές προωθούμε συστηματικά τις σημαντικές ευκαιρίες για επωφελείς επενδύσεις στον ελληνικό τουριστικό τομέα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε καθιερώσει με τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς του εξωτερικού, παρουσιάζουμε τις δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων που κινητοποιούν τουριστική δραστηριότητα σε νέους προορισμούς και στην τοπική οικονομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία του κορυφαίου tour operator ΤUI σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο Futouris για την υλοποίηση προγράμματος βιώσιμου τουρισμού στην Κρήτη, με στόχο τη διασύνδεση του τουρισμού με την γεωργία και τα προϊόντα λαδιού και κρασιού. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δημιουργεί ένα δίκτυο με την καταρχάς συμμετοχή 75 παραγωγών του νησιού, για την ανάπτυξη της Κρήτης σε υπόδειγμα προορισμού διακοπών βιώσιμης διατροφής σε όλο τον κόσμο.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.