Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Στα €49 εκατ. η τρίτη φάση των έργων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στα €49 εκατ. η τρίτη φάση των έργων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της τρίτης φάσης του έργου, επένδυση ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, «τα τελευταία δύο χρόνια το έργο του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας προχωρά με γοργούς ρυθμούς εμφανίζοντας θετικό πρόσημο. Με τη στήριξη και χρηματοδότηση του Υπουργείου βρισκόμαστε πια στην ολοκλήρωση της Β΄ φάσης επέκτασης του λιμένα Ηγουμενίτσας, έργο που εκκρεμεί από το 2006».

Ο ΥΝΑ επισκέφθηκε την Ηγουμενίτσα, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με φορείς της περιοχής. Υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της «Διευκόλυνσης Συνδέοντας την Ευρώπη» –
Connecting Europe Facility (ΔΣΕ/CEF) εξασφαλίζονται 11,5 εκατομμύρια ευρώ για τη κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή, το οποίο θα συνδέεται με την Εγνατία οδό.

Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε ότι τα έργα επέκτασης των λιμενικών υποδομών της Ηγουμενίτσας, αναβαθμίζουν σε σημαντικό βαθμό τη δυναμικότητα και την ποιότητα εξυπηρέτησης της επιβατικής, τουριστικής, αλλά και εμπορευματικής κίνησης του λιμένα, με συνέπεια το λιμάνι Ηγουμενίτσας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αδριατική.

Ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Ηγ. Ανδρέας Νταής παρέδωσε στον Υπουργό τα σχέδια εκτάσεως 365 στρεμμάτων, προκειμένου να παραχωρηθούν από τον φορέα στον Δήμο.

Πηγή: newmoney.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.