Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Τουρισμός Υγείας: Στο Σικάγο ανοίγει ο διάλογος μετά το Μόντρεαλ

Τουρισμός Υγείας: Στο Σικάγο ανοίγει ο διάλογος μετά το Μόντρεαλ

«Θερμά» φαίνεται να έχουν πάρει το θέμα της ανάπτυξης του τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Τομέας Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Μετά την επιτυχή διεξαγωγή διημερίδας για τον τουρισμό υγείας στην Ελλάδα και τις ευοίωνες προοπτικές του στο Μόντρεαλ του Καναδά, τον περασμένο Μάρτιο και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Σικάγο, οι παραπάνω φορείς συνδιοργανώνουν ανάλογη διημερίδα στην πόλη των ΗΠΑ,  στις 28 και 29 Απριλίου 2017.

Ομιλητές είναι επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρα μας, οι οποίοι πρόκειται να μιλήσουν για τον τουρισμό υγείας  στην Ελλάδα και να αναλύσουν τις προοπτικές του για τους ομογενείς και για τους κατοίκους των ΗΠΑ.

Την  ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να εκπροσωπήσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ την εκδήλωση έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν επίλεκτα μέλη της Ελληνοαμερικάνικης  κοινότητας, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι εταιρειών τουρισμού και υγείας καθώς και εκπρόσωποι των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Στο περιθώριο  της διημερίδας πρόκειται να γίνουν επαφές με μέλη της επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας των ΗΠΑ, προκειμένου  να διερευνηθούν  προοπτικές συνεργασίας.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ τόνισε τα εξής:

«O Ιατρικός  Τουρισμός  αποτελεί έναν νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που προέρχεται μέσα από το ιατρικό δυναμικό της χώρας μας. Ξεκινούμε σειρά δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν από τις πιο  υψηλές προδιαγραφές   παγκοσμίως. Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει».

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.