Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Easyjet: Έτος “σταθμός” το 2016 με ρεκόρ μετακίνησης επιβατών

Easyjet: Έτος “σταθμός” το 2016 με ρεκόρ μετακίνησης επιβατών

Η ΕasyJet, ανακοίνωσε ότι μετέφερε περισσότερους επιβάτες από ποτέ από και προς την Ελλάδα το 2016.

Πάνω από 2.4 εκ. επισκέπτες πέταξαν με την ΕasyJet το προηγούμενο έτος, μία αύξηση της τάξεως του 40% από το 2010. Έκτοτε, η εταιρία αυξάνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα κατά μέσο όρο πάνω από 9%.

Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους «ρεκόρ», η ΕasyJet ξεκίνησε πέντε νέα δρομολόγια προσφέροντας στους Έλληνες επιβάτες ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές στην Ευρώπη, καθώς και δίνοντας στους Ευρωπαίους τουρίστες την ευκαιρία να έρχονται απευθείας στα πιο δημοφιλή ελληνικά θέρετρα: από τη Ρόδο στο Άμστερνταμ, από τη Μύκονο στη Βενετία, Λυών και Νίκαια, καθώς  και από τη Σαντορίνη στη Βενετία.

Η επένδυση της easyJet αναμένεται να αυξηθεί το 2017 σε ελληνικά παραλιακά θέρετρα κατά 7% και με 4 νέα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν νωρίτερα το χειμώνα: από Ρόδο προς Λονδίνο (Λούτον) και Αμβούργο, από Πρέβεζα στο Μάντσεστερ και από την Κεφαλονιά προς Μπρίστολ.

H Sophie Dekkers, UK Country Director, δήλωσε σχετικά: “Οι ελληνικοί προορισμοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για διακοπές ανάμεσα στους Ευρωπαίους και αυτό αποδεικνύεται καθώς ο τουρισμός αυξήθηκε κατά 10% το 2016 έναντι του 2015 στην Ελλάδα. Οι διεθνείς πτήσεις, κυρίως από ευρωπαϊκές πόλεις, επίσης αυξήθηκαν κατά 5,7% τον ίδιο χρόνο. Εμείς εδώ στην ΕasyJet, νιώθουμε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεισφέρουμε στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, με ολοένα και περισσότερους επιβάτες από την Ευρώπη κάθε χρόνο. Η ΕasyJet προσφέρει επίσης εύκολες και προσιτές ταξιδιωτικές λύσεις για τους Έλληνες επιβάτες, καθώς διαθέτει άμεσες συνδέσεις με 76 (από φέτος το καλοκαίρι)  ευρωπαϊκούς προορισμούς».

Λίγα λόγια για την ΕasyJet

Η ΕasyJet η κορυφαία αεροπορική εταιρία της Ευρώπης προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό- καλύτερο δίκτυο δρομολογίων που συνδέεται με κύρια αεροδρόμια της Ευρώπης, χαμηλούς ναύλους αξίας και φιλική εξυπηρέτηση.

H ΕasyJet, ταξιδεύει περισσότερες στις πιο δημοφιλείς διαδρομές της Ευρώπης από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία.

Η ΕasyJet ταξιδεύει περισσότερους από 73 εκ. επιβάτες ετησίως, όπου το 20% αυτών ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους. Ο στόλος της εταιρίας αποτελεί από άνω των 250 αεροσκάφη, πραγματοποιεί περισσότερες από 800 πτήσεις  σε 130 αεροδρόμια μεταξύ 31 χωρών. Περισσότεροι από 300 εκ. Ευρωπαίοι κατοικούν σε απόσταση μιας ώρας από αεροδρόμιο της easyJet.

Η ΕasyJet στοχεύει να είναι ένας καλός «εταιρικός πολίτης», απασχολώντας εργαζομένους  σε επτά χώρες σε όλη την Ευρώπη, με τοπικές  συμβάσεις συμβατές με τις εθνικές νομοθεσίες και αναγνωρίζοντας τους κανονισμούς των συνδικάτων τους. Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει μια σειρά από τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ενώ έχει εταιρική συνεργασία με τη UNICEF, για τους σκοπούς της οποίας, έχει συγκεντρώσει πάνω από £ 8 εκ. από την έναρξη της το 2012.

Η βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντική για την easyJet και για αυτό το λόγο η εταιρία επενδύει σε τελευταίες τεχνολογίες, λειτουργεί αποδοτικά με υψηλά ποσοστά πληρότητας, γεγονός που σημαίνει ότι ένας επιβάτης ταξιδεύοντας με την easyJet, είναι υπεύθυνος για 22% λιγότερες εκπομπές CO2, σε σύγκριση με έναν επιβάτη μιας κλασικής αερογραμμής, όταν και οι δύο διανύουν την ίδια διαδρομή με ίδιου τύπου αεροσκάφος.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.