Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

H Ικαρία στα 10 «μυστικά» νησιά παγκοσμίως σύμφωνα με το αφιέρωμα του Fodor’s Travel

H Ικαρία στα 10 «μυστικά» νησιά παγκοσμίως σύμφωνα με το αφιέρωμα του Fodor’s Travel

Ο Online ταξιδιωτικός οδηγός Fodor’s Travel δημοσίευσε πρόσφατα ένα αφιέρωμα στους «μυστικούς» ταξιδιωτικούς προορισμούς ανά τον κόσμο. Το Fodor’s είναι ο μεγαλύτερος, αυτή τη στιγμή, ταξιδιωτικός εκδότης για την αγγλική γλώσσα παγκοσμίως και δημοσιεύει -πέρα από το website-  βιβλία, eBooks, ταξιδιωτικές εφαρμογές κ.α. ενώ διαθέτει «ανταποκριτές» σε πάνω από 700 σημεία του πλανήτη!

Τα μέρη τα όποια έχουν συμπεριληφθεί στο αφιέρωμα βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο τον πλανήτη και ανάμεσα τους είναι και ένα ελληνικό νησί – ναι, το μάντεψες – η Ικαρία. Τα περισσότερα μέρη που περιγράφονται αποτελούν αδιαμφησβήτητα δημοφιλή θέρετρα για τους ντόπιους, ωστόσο, παραμένουν άγνωστα στο ευρύ, διεθνές κοινό, αυτό δηλαδή στο οποίο απευθύνεται το site.

Η Ικαρία, λοιπόν, προτείνεται από τους συντάκτες του άρθρου, όχι τόσο για τις φυσικές ομορφιές της, τη θάλασσα, τις παραλίες ή τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο ταξιδιώτης, αλλά λόγω της φήμης της περί μακροζωίας των κατοίκων της, επικεντρώνοντας στα ιαματικά λουτρά, στις διατροφικές συνήθειες και στους στενούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων. Για την ακρίβεια περιγράφεται ως ένα από τα όχι και τόσο όμορφα νησιά λόγω της μεγάλης έκτασης του βουνού, των βραχωδών λόφων και των απότομων κοιλάδων. Φυσικά περί ορέξεως ουδείς λόγος, αλλά σ’ αυτό το σημείο, οι απανταχού Ικαριώτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, καθώς ακριβώς αυτά τα στοιχεία (μαζί με χίλια άλλα) είναι που κάνουν την Ικαρία μυστήρια, υποβλητική, γοητευτική και εν τέλει, πανέμορφη.

Παρόλα αυτά, αν έχετε περιέργεια, και αν φέτος σκοπεύετε να πάτε και πουθενά αλλού διακοπές, πριν ή μετά την Ικαρία, ιδού οι υπόλοιπες προτάσεις, οι οποίες είναι, ομολογουμένως, πολύ ενδιαφέρουσες.

Νησιά Yaeyama, Ιαπωνία: Αγαπημένος προορισμός των Ιαπώνων, ειδικά εκείνων που λατρεύουν τις καταδύσεις. Διαθέτουν εξαιρετικά πλούσιο υποθαλάσσιο περιβάλλον, παραλίες που θυμίζουν Καραϊβική, δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες, εξωτική χλωρίδα. Κάτι, δηλαδή, που δεν θυμίζει καθόλου Ιαπωνία, όπως τουλάχιστον έχουμε συνηθίσει να τη σκεφτόμαστε.

Νησιά Providencia: Τα συγκεκριμένα βρίσκονται στη Νότια Αμερική, αλλά, όπως και τα Yaeyame, θυμίζουν Καραϊβική. Ο ωκεανός που περιβάλλει τα νησιά φιλοξενεί τον τρίτο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο, οι παραλίες μοιάζουν ανέγγιχτες και παρθένες, τα κινητά δεν έχουν σήμα, δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία και αλυσίδες fast food. Όνειρο.

Τhe Isles of Scilly: Ηνωμένο Βασίλειο: Όποιος έχει πάρει στη Μεγάλη Βρετανία ξέρει ότι δε φημίζεται για το ωραίο της κλίμα και τις εξωτικές παραλίες. Κι όμως, τα νησιά Στσίλι, νοτιοδυτικά της Αγγλίας, αποτελούν ένα υποτροπικό επίγειο παράδεισο, με 35 υπέροχες παραλίες και η διαμονή εκεί μοιάζει σαν ταξίδι στο χρόνο, καθώς ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, η μεταφορά από και προς τα νησιά καθώς και η διαμονή, είναι αρκετά κοστοβόρες.

Sylt, Γερμανία: Ναι, Γερμανία. Το Συλτ έχει ένα εξαιρετικό μικροκλίμα που το κάνει ιδαίτερα δημοφιλές στους πλούσιους Γερμανούς παραθεριστές και αποτελεί παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομίας της UNESCO από το 2009. Αν το γκολφ, τα εξαιρετικά εστιατόρια και τα σπα είναι αυτά που σας ενδιαφέρουν στις διακοπές σας, το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Great Barrier: Νέα Ζηλανδία: Ένα μεγάλο, αραιοκατοικημένο νησί 30 λεπτά μακριά από το Ωκλαντ. Ίσως όχι ο πιο κοντινός προορισμός, αλλά η υπέροχη φύση του αποτελεί πόλο έλξης για τους εκδρομείς. Φιλοξενεί πολλά σπάνια, αλλά και μοναδικά είδη πουλιών και ζώων.

Ile de re, Γαλλία: Πιο κοντά σε μας, το Ile de re είναι γνωστό για τα πανέμορφα λιμάνια του, την κουζίνα θαλασσινών, και τις παραλίες του. Η παραδοσιακή μεσογειακή ομορφιά του νησιού είναι ιδιαίτερα έντονη σε χωριά όπως το Saint-Martin-de-Ré, όπου τα σπίτια έχουν όλα μπλε και πράσινα παραθυρόφυλλα και κεραμοσκεπές, καθώς είναι υποχρεωτικό από το νόμο.

Pantelleria, Ιταλία: Ανάμεσα στην Σικελία και στην Τυνησία το συγκεκριμένο νησί διαθέτει μια άγρια ομορφιά, καθώς έχει δημιουργηθεί από ηφαιστειακή λάβα. Παραλίες και αμμουδιές δεν υπάρχουν, αντίθετα, μαύροι, εντυπωσιακοί βράχοι κυκλώνουν το νησί. Τα παραδοσιακά σπίτια εδώ, τα λεγόμενα dammusi, είναι φτιαγμένα από ηφαιστειακά πετρώματα και διαθέτουν στέρνες για τη συλλογή των βρόχινων υδάτων.

Νησί Philip, Αυστραλία: Εδώ πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο, το Australian Motorcycle Grand Prix και το καλοκαίρι το νησί γεμίζει από οικογένειες Αυστραλών που αναζητούν προορισμούς που θα ικανοποιήσουν όλες τις ηλικίες. Διαθέτει αμπελώνες, παραλίες για σέρφ, το Koala Conservation Centre και σε όλο το νησί κυκλοφορούν ελευθέρα καγκουρό τα οποία είναι ιδιαίτερα φιλικά με τους ανθρώπους.

Vis, Κροατία: το Βις είναι ένα ρομαντικο θέρετρο της Κροατίας με σμαραγδένιες θάλασσες και εξαιρετική ντόπια κουζίνα. Στο νησί υπάρχουν πάρα πολλοί αμπελώνες, ελαιώνες, οπωρώνες, καθώς και πάνω από 300 είδη αρωματικών φυτών, τα οποία όλα αξιοποιούνται ως πρώτες ύλες στην απλή αλλά εξαίσια μαγειρική της περιοχής. Αν η γαστρονομία σας ενδιαφέρει, τότε να το επισκεφτείτε.

Ή, πάλι, μπορείτε να πάτε και φέτος στην Ικαρία.

Πηγή: ikariamag.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.