Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Διαχρονική η αγάπη των Ιταλών για τη Ρόδο – Με τον Ιταλό πρέσβη συναντήθηκε ο Δήμαρχος

Διαχρονική η αγάπη των Ιταλών για τη Ρόδο – Με τον Ιταλό πρέσβη συναντήθηκε ο Δήμαρχος

Τον Ιταλό πρέσβη στην Ελλάδα υποδέχτηκε το μεσημέρι (Τετάρτη) στο δημαρχείο ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί του θέματα κοινής δράσης για την επιπλέον ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί της Ρόδου καθώς και τη συνεργασία σε άλλους τομείς όπως ο πολιτισμό, η εκπαίδευση και το εμπόριο.

Τον πρέσβη της Iταλίας κ. Εfisio Luigi Marras, συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος στη Ρόδο Νίκος Φαρμακίδης και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  παρουσία των αντιδημάρχων: Κοινωνικής Πολιτικής Άννας Ζωάννου και Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου.

Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε ο συντονισμός δράσεων και ενεργειών ώστε η Ιταλική τουριστική αγορά να γνωρίζει ότι πέραν της φυσικής της ομορφιάς η Ρόδος διαθέτει υποδομές και πολιτιστικό περιβάλλον το οποίο θα προσελκύει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων Ιταλών επισκεπτών.

Ο Ιταλός πρέσβης αναφέρθηκε στη διαχρονική αγάπη των Ιταλών για τη Ρόδο ενώ ο κ. Χατζηδιάκος τους χαρακτήρισε ως «τους καλύτερους γείτονες και φίλους τουρίστες» και εξήρε τη συμπεριφορά των Ιταλών μονίμων κατοίκων της Ρόδου.

Ο δήμαρχος Ρόδου, αναφερόμενος στα ιστορικά κτήρια του νησιού τα οποία  δημιουργήθηκαν επί της Ιταλικής περιόδου, αλλά με εργασία των προγόνων μας, ενημέρωσε τον πρέσβη για τις παρεμβάσεις συντήρησής τους και αναφέρθηκε ειδικότερα στο Εθνικό Θέατρο και την πορεία των μελετών για τη συντήρηση και την  επαναλειτουργία του.

Επιπρόσθετα ο δήμαρχος Ρόδου, αξιολογώντας τις παρούσες συνθήκες και στοχεύοντας στο μέλλον, αναφέρθηκε στο κοινό μέτωπο που πρέπει να «κτίσουν» οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου ώστε να διεκδικήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτά που δικαιούνται.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.