Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

ΕΓΝΑΤΙΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ αναζητούν συμφωνίες με τους Άραβες

ΕΓΝΑΤΙΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ αναζητούν συμφωνίες με τους Άραβες

Σε εξέλιξη είναι στο Χίλτον 3η Σύνοδος της Μεικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), με συμπροέδρους τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, και τον υπουργό Επικρατείας της χώρας Δρ. Σουλτάν Μπιν Αχμάντ Αλ Γιάμπερ.

Στη σύνοδο συμμετέχουν πάνω από 50 εκπρόσωποι υπουργείων, Οργανισμών και κλαδικών φορέων από ελληνικής πλευράς και πάνω από 70 εκπροσώπων αντίστοιχων υπουργείων και φορέων από εμιρατινής πλευράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Holidaynews.gr έντονο ενδιαφέρον έχουν δείξει η ΕΓΝΑΤΙΑ,  η ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΚΑΙ η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ καθώς θα ακολουθήσει επιχειρηματικό συνέδριο με τη συμμετοχή 200 περίπου ελληνικών και εμιρατινών επιχειρήσεων, του οποίου την έναρξη των εργασιών θα χαιρετίσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ο Εμιρατινός υπουργός Επικρατείας, Δρ. Σουλτάν Μπιν Αχμάντ Αλ Γιάμπερ.

Κεντρικός στόχος της ΜΔΕ είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως είναι, κυρίως, το εμπόριο, οι επενδύσεις, η ενέργεια και ο τουρισμός.

Οι εργασίες της Μεικτής Επιτροπής θα ολοκληρωθούν την 4η Μαΐου, με την επίσημη τελετή υπογραφής των συμφωνηθέντων πρακτικών της Συνόδου, διμερών συμφωνιών, καθώς και των μνημονίων συνεργασίας μεταξύ φορέων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα ακολουθήσει επιχειρηματικό συνέδριο με τη συμμετοχή 200 περίπου ελληνικών και εμιρατινών επιχειρήσεων, του οποίου την έναρξη των εργασιών θα χαιρετίσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ο Εμιρατινός υπουργός Επικρατείας, Δρ. Σουλτάν Μπιν Αχμάντ Αλ Γιάμπερ.

Στο συνέδριο θα απευθύνει ομιλία στους εκπροσώπους των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργος Τσίπρας.

Παρεμβάσεις, από ελληνικής πλευράς, θα κάνουν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο αναπληρωτής διευθυντής Υποστήριξης Επενδύσεων του Enterprise Greece, Ηλίας Ηλιάδης.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.