Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Κρητικών στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Κρητικών στο Δήμο Αγίου Νικολάου

“Aνάμεσα στους λαούς και στις δύο πλευρές του Αιγαίου η σχέση είναι εξαιρετική! Ζητήματα κυρίως πολιτικής είναι εκείνα που δημιουργούν τα όποια θέματα… Νομίζω ότι η δυνατότητα προσέγγισης των δύο περιοχών μέσω των πολιτιστικών τους συλλόγων, είναι εφικτή. Μπορούμε ν΄ αναλάβουμε δράσεις που συνδέουν τις δύο περιοχές- λόγω της κοινής τους καταγωγής- που θα δώσουν περαιτέρω την δυνατότητα σε βάθος χρόνου να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες προσέγγισης “.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας Τουρκοκρητικών στο δημαρχείο της πόλης.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον Δήμαρχο, την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και στην Κρήτη, ενώ προσκάλεσαν τόσο τον ίδιο, όσο και τους συνεργάτες του, να συμμετάσχουν στο ετήσιο φεστιβάλ που οργανώνει η Ομοσπονδία των τουρκοκρητικών τα τελευταία 8 χρόνια στο τέλος Μαίου. Μια διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός για την συγκεκριμένη περιοχή, και όπως έγινε γνωστό συγκεντρώνει αρκετές χιλιάδες κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στην Κρήτη, η αντιπροσωπεία των τουρκοκρητικών επισκέφθηκαν τη Βιάννο, το Χαράσο , την Ιεράπετρα και το Ηράκλειο.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αλεξάκης, ο Κωνσταντινοπολίτης κ. Θανάσης Τσίμπης και ο γιατρός κ. Κωστής Πιταροκοίλης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια φρόντισε ώστε να μεταβούν μουσικά σχήματα από τον Άγιο Νικόλαο στο Κουσάντασι, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παραπάνω φεστιβάλ.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.