Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πτήση τρόμου από το Ηράκλειο στην Αγία Πετρούπολη: Aεροπλάνο «βούτηξε» 18.000 πόδια

Πτήση τρόμου από το Ηράκλειο στην Αγία Πετρούπολη: Aεροπλάνο «βούτηξε» 18.000 πόδια

Τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Κρήτη 40 λεπτά μετά την απογείωση – Για «δυσάρεστες στιγμές» μιλούν επιβάτες της πτήσης της Nordwind – Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν απόφαση του πιλότου επειδή παρατηρήθηκε απώλεια πίεσης στην καμπίνα

Στιγμές τρόμου έζησαν πριν από μερικές ημέρες οι επιβάτες πτήσης της εταιρείας Nordwind από την Κρήτη στην Αγία Πετρούπολη όταν το Airbus A321-200 «βούτηξε» 18.000 πόδια πριν ο πιλότος να αποφασίσει την επιστροφή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου 40 λεπτά μετά την απογείωση.

Ο καθηγητής Dmitry Gavra από την Αγία Πετρούπολη έγραψε στο Facebook για τις «δυσάρεστες στιγμές» πριν ο πιλότος να «ισιώσει» το αεροσκάφος ώστε «να καταφέρει να το προσγειώσει αφού πέταξε σε χαμηλό ύψος.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο Airbus της Nordwind άρχισαν να κλαίνε και να υποφέρουν από τους πόνους που προκάλεσε η ξαφνική κάθοδος και η αλλαγή στην πίεση μέσα στην καμπίνα.

«Ο πιλότος δεν έκανε καμία ανακοίνωση. Το πλήρωμα δεν προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Όταν καταλάβαμε ότι επιστρέφουμε στην Κρήτη κανείς δεν μας ενημέρωσε επισήμως. Ακόμα και όταν προσγειωθήκαμε και είδαμε τα οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, το πλήρωμα δεν μας έλεγε τίποτα για ό,τι συνέβη» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής Gavra

Άλλοι επιβάτες υποστήριξαν ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους έκαναν «κράτει» με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η «βουτιά» αλλά οπως έγινε γνωστό αργότερα αυτό συνέβη γιατί ο πιλότος υποχρεώθηκε σε κάθοδο εκτάκτου ανάγκης όταν ανιχνεύθηκε πρόβλημα με την πίεση στην καμπίνα των επιβατών.

«Φίλοι μου παραλίγο να συντριβούμε. Για να είμαι πιο ακριβής βουτήξαμε για περίπου 3χλμ.» έγραψε ένας δεύτερος επιβάτης σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ορισμένοι κατήγγειλαν, δε, ότι παρά την αλλαγή πίεσης οι μάσκες οξυγόνου δεν «κατέβηκαν».

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Πούλκοβο στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι «ενημερωθήκαμε ότι μια πτήση της Nordwind από το Ηράκλειο ακυρώθηκε και ότι άλλο αεροσκάφος θα παραλάβει τους επιβάτες».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από την αεροπορική εταιρεία για το περιστατικό.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.