Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Economist: Τα ελληνικά νησιά θα «πνιγούν» από τουρίστες

Economist: Τα ελληνικά νησιά θα «πνιγούν» από τουρίστες

Στην κατακόρυφη άνοδο του τουρισμού  στα ελληνικά νησιά αναφέρεται σε δημοσίευμά του ο Economist, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι επισκέπτες δεν ξοδεύουν χρήματα κατά την διάρκεια της παραμονής τους.

Τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη θα είναι ακόμα πιο γεμάτα από ποτέ φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι αφού σύμφωνα με τους ειδικούς του τουρισμού οι κρατήσεις μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το περσινό ρεκόρ των 30 εκατομμυρίων τουριστών θα ξεπεραστεί εύκολα.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, μετά από επτά χρόνια ύφεσης, οι τιμές στην Κέρκυρα και την Κρήτη συγκρίνονται με τις χαμηλές τιμές που επικρατούν στην Ισπανία που αποτελούσε ένας από τους σημαντικότερους αντιπάλους της Ελλάδας στον τουρισμό. Όσον αφορά την Τουρκία, οι τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα την έχουν κάνει λιγότερο ασφαλή με αποτέλεσμα ο τουρισμός της να σημειώνει πτώση.

Η Ελλάδα αναμένει μεγάλες αυξήσεις τουριστών από Βρετανία, Γερμανία και Ρωσία.

Ωστόσο, οι τουρίστες δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Κατά μέσο όρο, οι επισκέπτες μένουν λιγότερες ημέρες και καταναλώνουν λιγότερα σε τοπικά ξενοδοχεία και ξενώνες από ό, τι πριν από δώδεκα χρόνια. Παρ ‘όλα αυτά, οι προοπτικές είναι θετικές.

Επίσης, σύμφωνα με τον Economist, το γεγονός της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στο Γερμανό αερομεταφορέα Fraport αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του τουρισμού με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να προβλέπουν 40 εκατομμύρια αφίξεις σε εθνικό επίπεδο μέχρι το 2022.

Πηγή: sofokleousin.gr

Have your say!

1 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.