Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Έντονα ανοδικά το αεροδρόμιο Ηρακλείου στην αρχή της περιόδου

Έντονα ανοδικά το αεροδρόμιο Ηρακλείου στην αρχή της περιόδου

Ρεπορτάζ : Κώστας Συλιγάρδος

Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δίνει ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας και αφορούν τις αφίξεις στον αερολιμένα «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» για την περίοδο 15 Μαρτίου ως 30 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με αυτά, την πύλη αφίξεων του πρώτου σε πτήσεις τσάρτερ αερολιμένα τα τελευταία χρόνια πέρασαν 539.000 επιβάτες εξωτερικού έναντι   464.000 το αντίστοιχο περσινό διάστημα και ταυτόχρονα την ίδια περίοδο

208.000 επιβάτες εσωτερικού, έναντι  188.000 το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

75.000 συνεπώς περισσότεροι επιβάτες εξωτερικού, και 20.000 εσωτερικού.

Έντονα αυξητική κίνηση συνεπώς κατά 95.000 σε 75 ημέρες στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Νέες πτήσεις

Νέες πτήσεις καταγράφοντα πλέον από Αλβανία,( μια πτήση με προοπτική να ακολουθήσουν κι άλλες) Βουλγαρία Μολδαβία έστω κι αν οι αριθμοί των επιβατών είναι μικροί, δείχνουν μια διάθεση νέων αγορών και σαφέστατα μια τάση όπως εξηγεί ο κ. Πλιάκας αφού επί παραδείγματι η Βουλγαρία πέρσι έδωσε αριθμό που φέτος θα γίνει μεγαλύτερος.

Πρωτιά για την Γερμανία

Πρωταθλητισμό και φέτος δείχνει να κάνει η αγορά της Γερμανίας που κρτά τα σκήπτρα στις αφίξεις επιβατών και αεροσκαφών και ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση  με μικρές αποκλείσεις Γαλλία και Μεγ Βρετανία.

Η κίνηση από Ρωσία και οι εκτιμήσεις των ειδικών

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται σταθερά η Ρωσία που όμως δεν φαίνεται όπως επεσήμανε και ο Δημ Χαριτίδης πρόεδρος της ΤΕΖ TOUR Ελλάδος με τον οποίο μίλησε το Holidaynews.gr , ικανή να κάνει το «σούπερ» ρεκόρ αφίξεων όπως κάποιοι έλεγαν παρά το γεγονός ότι θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα κίνησης.

VIP πτήσεις

Μια άλλη σπουδαία επισήμανση που αποκαλύπτει το ρεπορτάζ μας με τον κ Πλιάκα είναι ότι εξαιρετικά καλά εξελίσσονται και οι  VIP πτήσεις ( ιδιωτικά jet )  που πάνε εξαιρετικά καλά, με τελευταίο Vip επιβάτη ( την περασμένη Κυριακή) τον Βασιλιά  της Ολλανδίας που αφίχθη και αναχώρησε από το αεροδρόμιο πραγματοποιώντας διακοπές στο νησί της Κρήτης και θαλάσσιες βόλτες με mega yaght στα βόρεια παράλια του.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Τέλος το περιφερειακό αεροδρόμιο της Σητείας στην άκρη της Ανατολικής Κρήτης, φαίνεται να προσελκύει σιγά σιγά πτήσεις. Σήμερα προσγειώνονται  1-2 πτήσεις την βδομάδα εκτός των πτήσεων εσωτερικού, και από εξωτερικό κυρίως  από  τη ΔΑΝΙΑ που εκτελεί η SAS.

 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.