Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Μεσαιωνική γιορτή στο Κάστρο της Κρητηνίας στη Ρόδο με πλούσιες εκδηλώσεις

Μεσαιωνική γιορτή στο Κάστρο της Κρητηνίας στη Ρόδο με πλούσιες εκδηλώσεις

Ταξίδι στο ….  χρόνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι θα βρεθούν τούτο το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο, καθώς στο νησί των Ιπποτών, θα αναβιώσει για ακόμη μία χρονιά η Μεσαιωνική γιορτή του Κάστρου της Κρητηνίας!

Γράφει: Ελευθερία Πελλού

Σε ένα υπέροχο και μοναδικό σημείο του νησιού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας διοργανώνει και φέτος στο κάστρο της περιοχής μία υπέροχη γιορτή και μας υπόσχεται δύο αξέχαστες μεσαιωνικές βραδιές!

Η μεσαιωνική γιορτή κάστρου Κρητηνίας έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία εννέα χρόνια και ο κόσμος που το γνωρίζει θέλει να αναβιώσει ξανά και ξανά τις ίδιες εμπειρίες και συναισθήματα!

Ντόπιοι και επισκέπτες που θα βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν  δύο μεσαιωνικές βραδιές στο επιβλητικό και όμορφα φωταγωγημένο κάστρο του χωριού με συναρπαστικό θέαμα από καλλιτέχνες ζογκλέρ με ακροβατικά και φωτιές, με ξιφομάχους ιππότες που κόβουν την ανάσα για το ποιος θα νικήσει και θα στεφθεί ιππότης, με το βασιλιά και τη βασίλισσα να παρακολουθούν το θέαμα και τον κόσμο συνεπαρμένο να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο!

Η μεσαιωνική γειτονιά αναβιώνει με τις γυναίκες του κάστρου να ασχολούνται με τις ετοιμασίες και τις παρασκευές παραδοσιακών φαγητών, τους μάγειρες να ανάβουν φωτιές και με τα τεράστια σκεύη να ετοιμάζουν στους επισκέπτες χιλιονόστιμους μεζέδες και τερψιλαρύγγια φαγητά. Οι μεσαιωνικές τυρόπιτες γίνονται ανάρπαστες, ενώ το παραδοσιακό κατιμέρι με μέλι τρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Επίσης θα προσφερθεί στον κόσμο δωρεάν σιταλευριά ή μελεκούνι που παρασκευάζεται επί σκηνής.

Η μπύρα θα ρέει άφθονη και ο ήχος της ζωντανής μεσαιωνικής μουσικής θα κάνει  τα όμορφα κορίτσια του κάστρου χαρούμενα που θα χορέψουν μπροστά στο βασιλιά και στον κόσμο.

Ο παραμυθάς θα συνεπάρει τα παιδιά με το μεσαιωνικό αφήγημα του και τα παιδιά θα σηκώσουν ψηλά τα σπαθιά τους για να δείξουν στους ιππότες ότι θέλουν να γίνουν και αυτοί μελλοντικοί υπερασπιστές του κάστρου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. η Τοπική Κοινότητα Κρητηνίας και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου μας προσκαλούν όλους να ζήσουμε αξέχαστες μεσαιωνικές στιγμές με τα παιδιά σας, τους συγγενείς σας ή τους φίλους μας στο κάστρο Κρητηνίας το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 19:00.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.