Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

“Πρωταθλητές” τα Ιόνια νησιά στις αφίξεις εξωτερικού

“Πρωταθλητές” τα Ιόνια νησιά στις αφίξεις εξωτερικού

“Πρωταθλητές” αναδείχτηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο, ίσως για πρώτη φορά στα τουριστικά χρονικά, το πρώτο πεντάμηνο του 2016, στις τουριστικές αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, τα Ιόνια Νησιά πράγμα που επιβεβαιώνει πως οι προσδοκίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται εντός των στόχων που είχαν τεθεί αρχικά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (Σ.Ε.Τ.Ε-Υ.Π.Α) που αφορούν τις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, τα Ιόνια Νησιά συνεχίζουν να είναι πρωταθλητές με ποσοστό αύξησης 12,40% (ακολουθούν Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, κλπ). Η αύξηση ανά προορισμό είναι +6,8% η Κέρκυρα, +16,6% το Άκτιο, +10,3% η Κεφαλονιά και 24,7% η Ζάκυνθος. Το ποσοστό αυτό παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις εφ’ όσον το 2016 η συνολική πανελλήνια πρωτιά των Ιονίων Νήσων έκλεισε με αύξηση 13,2% αφ’ ενός και εφέτος είναι πάρα πολλές κλίνες που δεν δέχονται τουρίστες, λόγω ριζικού εκσυγχρονισμού αφ’ ετέρου.

“Ολα τα στοιχεία συνηγορούν ότι θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί (φορείς, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, κλπ), ώστε να φύγουν οι επισκέπτες μας με την θετικότερη το δυνατόν εμπειρία. Η θετική ταξιδιωτική εμπειρία όχι μόνο είναι απαραίτητη για την ικανοποίηση των επισκεπτών μας, αλλά και θα αποτελέσει ανάλογο πρόκριμα για την επόμενη τουριστική περίοδο του 2018”, δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Σπύρος Γαλιατσάτος.

Σημαντικά είναι, όμως, τα συμπεράσματα που μπορεί κανείς να αναφορικά και με τον οδικό τουρισμό κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες, την Τουρκία και την Άπω Ανατολή (Κίνα, Κορέα).

Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτό αφού εξ ίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι “οι παραπάνω δείκτες, επιβεβαιώνουν ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης, τη βιωσιμότητα και αποδοτικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και των συναφών “δορυφορικών” περί τον τουρισμό επιχειρήσεων και επαγγελμάτων και την τοπική οικονομία γενικότερα. Ιδρύονται νέες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών κατηγοριών και εκσυγχρονίζονται υφιστάμενες. Τα παραπάνω γεγονότα, κατά συνέπεια επιτρέπουν να διαχέονται ακόμα καλλίτερα τα οφέλη από τον τουρισμό στο Κοινωνικό σύνολο, κάτι που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων”.

Παρά, λοιπόν, τις όποιες δυσκολίες, ο τουρισμός εξακολουθεί να προσφέρει αισιόδοξα μηνύματα και να δίνει την απαραίτητη τόνωση στις τοπικές οικονομίες. Και τούτο διότι συνδυάζουμε και την πρώτη ύλη και τους επιχειρηματίες για τους οποίους αποτελεί πρόκληση να βελτιώσουν το προϊόν και τις υπηρεσίες τους.

Πηγή: imerazante.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.