Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Συγκινητικές ιστορίες από τη Σπιναλόγκα στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”

Συγκινητικές ιστορίες από τη Σπιναλόγκα στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”

H Ζήνα Κουτσελίνι και συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής του Star επισκέφθηκε την περιοχή της Ελούντας και πραγματοποίησε γυρίσματα στην Σπιναλόγκα, την Πλάκα και τις Αλυκές 

“Η Σπιναλόγκα, μπορεί να μην έχει παλάτια … μεγάλα αρχοντικά, αλλά όταν αναλογιστείς την ιστορία της, θα διαπιστώσεις τη δύναμη και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Οι άνθρωποι του νησιού, παρά την αρρώστια και την απειλή του θανάτου δεν παραιτήθηκαν από το δικαίωμα στη ζωή, συνέχισαν ν΄αγωνίζονται και να ελπίζουν”,  εξομολογήθηκε στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με την Ζήνα”, η κ. Ευαγγελία Μπεμπελάκη- Βραχασωτάκη που μαζί με την μητέρα της επισκεπτόταν για χρόνια το νησί της Σπιναλόγκας, μεταφέροντας αναψυκτικά και γλυκίσματα στους λεπρούς.

Συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής, επισκέφθηκε την Κυριακή (18/6) την περιοχή της Ελούντας και πραγματοποίησε γυρίσματα στην Σπιναλόγκα, την Πλάκα και τις Αλυκές.

Φιλοξενούμενος της εκπομπής, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος κατά την διάρκεια των πολύωρων γυρισμάτων περιέγραψε με σαφήνεια την ιστορία της περιοχής, αλλά και του νησιού, που λόγω της στρατηγικής του θέσης απέκτησε μέσα στους αιώνες διαφορετικούς ρόλους και χρήσεις.

Η αρχαία πόλη Ολούς, τα ανασκαφικά ευρήματα, η τοπική οικονομία, ο σταθμός ανεφοδιασμού των υδροπλάνων της Βρετανικής αεροπορικής εταιρίας “Ιμπέριαλ”, οι ανεμόμυλοι, τα ακόνια και ο τρόπος επεξεργασίας τους, οι Αλυκές της Ελούντας – η παραγωγή αλατιού, η ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και οι πρωτοπόροι επιχειρηματίες που συνέδεσαν το όνομα τους μ΄αυτήν, καταγράφηκαν μέσω του τηλεοπτικού φακού της εκπομπής, που αναμένεται να μεταδοθεί στα τέλη Ιουνίου, από το Star.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η φιλοξενία του τηλεοπτικού συνεργείου, δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς την συμβολή του καπετάνιου του πλοίου κ. Γιάννη Υγειονομάκη, που μετέφερε δημοσιογράφους και τεχνικούς στο νησί αλλά και στις περιοχές που προαναφέραμε, ο οποίος πέραν της απαράμμιλης φιλοξενίας του, ξεδίπλωσε κατά τρόπο μοναδικό θύμησες περασμένων χρόνων που συνδέονται με τις υπηρεσίες που προσέφερε ο παππούς του Γιάννης Λυράκης (τελευταίος νοσοκόμος του νησιού) στους ανθρώπους της Σπιναλόγκας.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.