Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αυτή είναι η πτήση προς Κρήτη που σχεδόν ποτέ δεν φεύγει στην ώρα της

Αυτή είναι η πτήση προς Κρήτη που σχεδόν ποτέ δεν φεύγει στην ώρα της

Οι πτήσεις που ενώνουν δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας εκ των οποίων η μια στην Κρήτη, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, πέταξαν μόνο 3 φορές στις 10 στην ώρα τους

Η ημερομηνία που η Αθήνα και οι άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας θα αδειάσουν μαζικά για τις διακοπές του καλοκαιριού πλησιάζει. Πέρυσι η ημερομηνία αυτή σύμφωνα με την Airhelp, μια εταιρεία αποζημίωσης για καθυστερήσεις πτήσεων, ήταν η Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Για φέτος η πιο επιβαρυμένη ημέρα στις πτήσεις στην Ελλάδα εκτιμάται από την εταιρεία ότι θα είναι η 4η Αυγούστου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Airhelp παραθέτει έναν πίνακα για τις πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο με στατιστικά στοιχεία για τις καθυστερήσεις.

Όπως προκύπτει υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πτήσεων – όλες τους από περιφερειακά αεροδρόμια – οι οποίες σε ποσοστό 100% αναχωρούν στην ώρα τους.

Αντίθετα υπάρχουν κάποιες πτήσεις οι οποίες δείχνουν να έχουν τσακωθεί με την συνέπεια. Στο εσωτερικό η πτήση αυτή είναι η Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο η οποία όπως φαίνεται από τον πίνακα λιγότερες από τις μία στις τρεις (κάτω από 33%) αναχωρεί στην ώρα της.

Αντίστοιχα στις διεθνείς πτήσεις σε εποχικό επίπεδο η πτήση Κέρκυρα – Στάνστεντ (Λονδίνο) έφυγε στην ώρα της σε ποσοστό 25%, μία στις τέσσερις πτήσεις, και σε τακτικό επίπεδο η πτήση Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι σε ποσοστό 33%.

Οι αριθμοί πτήσεων που αναφέρονται στον πίνακα δίπλα στα πολυσύχναστα αεροδρόμια (π.χ. 175 στην Αθήνα) αφορούν σε μ.ο. αριθμό πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τα συγκεκριμένα αεροδρόμια τους τρεις μήνες του καλοκαιριού πέρυσι.

Πηγή: Flashnews.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.