Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Μεγάλος tour operator αλλάζει όλα τα συμβόλαια του

Μεγάλος tour operator αλλάζει όλα τα συμβόλαια του

Η αλλαγή προκαλεί προβληματισμό στους Έλληνες ξενοδόχους και την ελληνική τουριστική βιομηχανία

Μια σημαντική αλλαγή που προκαλεί σοβαρό προβληματισμό στους Έλληνες ξενοδόχους και την ελληνική τουριστική βιομηχανία, αποφάσισε η ηγεσία του Thomas Cook, αναφορικά με την υπογραφή των συμβολαίων.

Σύμφωνα με το money-tourism.gr, με επιστολή της διευθύντριας συμβολαίων του μεγάλου tour operator Stanka Nedef, ενημερώνονται οι Έλληνες ξενοδόχοι, ότι τα συμβόλαια πλέον, θα υπογράφονται όχι απευθείας με τον Thomas Cook, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά με τον μεγάλο ευρωπαϊκό διαδικτυακό tour operator Sunhotels, θυγατρική εταιρία του αυστραλιανού ομίλου Webjet.

Η αλλαγή αυτή γίνεται άμεσα, με τα συμβόλαια που υπογράφονται την περίοδο αυτή για την σαιζόν 2018 και προβλέπει και αλλαγή στον τρόπο πληρωμής.Τα νέα συμβόλαια δεν αφορούν μόνο τα ξενοδοχεία που είναι branded από τον Thomas Cook (Sentido, Casa Cook, κ.λπ.) ή έχουν συμβόλαια αποκλειστικότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εφαρμογή της συμφωνίας ξεκινάει με τα συμβόλαια της Αγγλικής αγοράς και ήδη στελέχη της Sunhotels, έρχονται σε επαφή με τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και υπογράφουν συμβάσεις για την σαιζόν 2018.
Η πληρωμή των διανυκτερεύσεων, πέραν του παραδοσιακού τρόπου της πίστωσης για μια περίοδο 50 ή 60 ημερών, τον οποίο πιθανότατα δεν θα επιθυμούν οι Έλληνες ξενοδόχοι, θα μπορεί να γίνεται από την Sunhotels με virtual card και ο ξενοδόχος μπορεί να επιλέξει μέσα από 3 τρόπους πληρωμής:

Πληρωμή με την επιβεβαίωση της κράτησης με 3% κόστος προμήθειας κάρτας
Πληρωμή με την άφιξη του πελάτη με 2% κόστος προμήθειας κάρτας
Πληρωμή με την αναχώρηση του πελάτη με 1% κόστος προμήθειας κάρτας
Η συμφωνία

Η συμφωνία αφορά σε περισσότερα από 3000 ξενοδοχεία και η Webjet θα καταβάλλει στον Thomas Cook το ποσό των 21 εκ. λιρών για να εναρμονίσει τα ηλεκτρονικά του συστήματα. Η ηγεσία του Thomas Cook εκτιμά ότι με την συμφωνία αυτή θα βελτιώσει την κερδοφορία του με ένα ποσό της τάξεως των 20 με 25 εκ. λιρών, σαν αποτέλεσμα της εξοικονόμησης κόστους που θα επιτύχει. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος των μέτρων της εταιρείας για αναθεώρηση των οικονομικών της, αφού έφτασε επικίνδυνα κοντά στην κατάρρευση πριν από πέντε χρόνια.

Το συμβόλαια αυτά που «εκχωρούνται» στην Sunhotels, αντιστοιχούν σε ετήσια έσοδα της Thomas Cook ύψους £ 1,9δις, το ένα τέταρτο του συνόλου των εσόδων του, και αποτελείται από ξενοδοχεία που είτε δεν είναι Branded, είτε δεν έχουν συμφωνία αποκλειστικότητας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας Webjet, ο Thomas Cook μεταφέρει 3.000 ξενοδοχειακές συμβάσεις – το μεγαλύτερο μέρος της συμπληρωματικής δραστηριότητας – στη Sunhotels, ενώ η βρετανική εταιρεία θα είναι επίσης σε θέση να προσφέρει τα 75.000 ξενοδοχεία, που διαθέτει η Sunhotels στον κατάλογο με τους πελάτες της.

Επίσης, η  Sunhotels θα είναι υπεύθυνη για τη βελτίωση των ελέγχων υγείας και ασφάλειας στα ξενοδοχεία, μια περιοχή στην οποία δίνει μεγάλη σημασία ο Thomas Cook, μετά από την έντονη κριτική που δέχθηκε τον περασμένο χρόνο, μετά από έρευνα για το θάνατο δύο παιδιών σε διακοπές σε ξενοδοχείο του, πριν από μια δεκαετία.

Πηγή: money-tourism.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.