Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

SOS εκπέμπουν τα Κύθηρα – Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση από Πειραιά και Κρήτη

SOS εκπέμπουν τα Κύθηρα – Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση από Πειραιά και Κρήτη

Καταστροφή για τον τουρισμό λέει ο δήμαρχος

Στην έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Κυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη που έχει άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό, αναφέρθηκε ο δήμαρχος του νησιού, Ευστράτιος Χαρχαλάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Οι επιπτώσεις είναι πολύ σοβαρές, ο τουρισμός από την Κρήτη που είναι πολύ σημαντική πηγή εσωτερικού τουρισμού για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, δεν υπάρχει», είπε και πρόσθεσε: «Το κλίμα είναι εκρηκτικό, καθημερινά οι επιχειρηματίες δέχονται ακυρώσεις στα δωμάτια τους».

Ο δήμαρχος των Κυθήρων εξήγησε το ακριβές πρόβλημα που υφίσταται με τις ακτοπλοϊκές γραμμές του νησιού και γνωρίζει το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Τα Κύθηρα εξυπηρετούνται με δύο συμβάσεις δημοσίας υπηρεσίας, η μία είναι η τοπική με τη Νεάπολη που δουλεύει κανονικά και με αυξημένα δρομολόγια και άλλη είναι η περιφερειακή», επισήμανε ο κ. Χαρχαλάκης και συμπλήρωσε: «Είναι αυτή που συνδέεται με τον Πειραιά, το Γύθειο, την Καλαμάτα και την Κρήτη. Από την 1η Μαΐου μέχρι σήμερα το περιφερειακό πλοίο έχει εκτελέσει μόλις ένα πλήρες δρομολόγιο, διότι τον Μάιο βρισκόταν σε ετήσια ακινησία και τον Ιούνιο έως σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση πάρα πολύ σοβαρής βλάβης και η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει προβεί στην αντικατάσταση του πλοίου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΥΠΕΝ κηρύσσει την εταιρεία έκπτωτη από τη σύμβαση της χωρίς, βέβαια, να σημαίνει αυτό ότι το πρόβλημα λύνετα».

 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.