Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Γιορτή Γιαπρακιού στη Σάλακο της Ρόδου

Γιορτή Γιαπρακιού στη Σάλακο της Ρόδου

Ένα από τα πλέον διάσημα και παραδοσιακά φαγητά του τόπου μας, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να γευτούν αλλά και να δουν τον τρόπο παρασκευής του, κάτοικοι και επισκέπτες της Ρόδου στο διήμερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ στη Σάλακο της Ρόδου  που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την διοργάνωση της 10ης Γιορτής Γιαπρακιού 2017!

Γράφει: Ελευθερία Πελλού

Πρόκειται για ένα από τα πλέον παραδοσιακά φαγητά της περιοχής, αλλά και της χώρας μας, το οποίο ονομάζεται και «ντολμάδες» και παρασκευάζεται από γυναίκες του χωριού και προσφέρεται δωρεάν στον κόσμο.

Η γιορτή η οποία έχει πλέον θεσμός, συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλάκου «Το Σπήλαιο», τον Αθλητικό Σύλλογο Σαλάκου και την τοπική κοινότητα Σαλάκου, με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου «Το Σπήλαιο» με την ομόψυχη συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού , μετά από εννέα χρόνια συνέπειας, επιμονής και πίστης στην παράδοση κατάφεραν ώστε,  «Η Γιορτή Γιαπρακιού», να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ειδικών γεύσης  και να ξεφύγει από τα σύνορα της Ρόδου προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ροδίτικη Γαστρονομία.

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017 οι γυναίκες της Σαλάκου θα παρασκευάσουν τα παραδοσιακά γιαπράκια με περισσή φροντίδα και μεράκι, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχουν τουριστικοί επισκέπτες οι οποίοι θα έχουν μία μοναδική και αυθεντική γαστρονομική βιωματική εμπειρία.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Αγ. Γεώργιου Σαλάκου στις 20:30  θα διοργανωθεί η μεγάλη παραδοσιακή γιορτή με ντόπιους καλλιτέχνες και τα χορευτικά σχήματα από τους συλλόγους, Τερψιχόρη και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου  . Τους ντόπιους καλλιτέχνες θα πλαισιώσει  η ΙΩΑΝΝΑ ΛΕΓΑΚΗ και στο βιολί θα είναι  ο Μαυρουδής Αντωνίου. Οι χιλιάδες επισκέπτες θα απολαύσουν τα μοναδικά Σαλακενά Γιαπράκια τα οποία προσφέρονται δωρεάν.

Την «10η Γιορτή Γιαπρακιού 2017» θα τιμήσει με την παρουσία του ο Κοσμήτορας του Slow Food Αττικής Γρηγόρης Χριστοδούλου και η  δημοσιογράφος γεύσης Κατερίνα Βνάτσιου εκπροσωπώντας της Athens Voice.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 19:30 το απόγευμα θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από τον Σαν  Φραντσίσκο.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.