Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ξενοδόχοι Αττικής: Οι επιδόσεις του φετινού Ιουνίου δεν ήταν οι αναμενόμενες

Ξενοδόχοι Αττικής: Οι επιδόσεις του φετινού Ιουνίου δεν ήταν οι αναμενόμενες

Τα στοιχεία τουριστικής κίνησης και απόδοσης ξενοδοχείων είναι θετικά καθώς παρατηρείται αύξηση κατά 4,9% της μέσης πληρότητας των ξενοδοχείων και κατά 5% της μέσης τιμής δωματίου στο 6μηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017, σε σχέση με πέρυσι, όμως οι επιδόσεις του φετινού Ιουνίου δεν ήταν οι αναμενόμενες σε ότι αφορά την μέση πληρότητα (3,1%) και την μέση τιμή δωματίου (2,3%). Αυτό υποστηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού τονίζοντας ότι για να βελτιωθεί η τουριστική κίνηση είναι απαραίτητη η χάραξη μακρόπνοης στρατηγικής.

Όπως αναφέρει, τα ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν διατηρήσει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ανάκαμψη του προορισμού. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία «European Benchmarking» η Αθήνα παραμένει η δεύτερη φτηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ξεπερνώντας μόνο την Κωνσταντινούπολη σε τιμές, η οποία βρέθηκε σε δυσχερή θέση λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε και προχώρησε σε εντυπωσιακές εκπτώσεις της τάξης του 30% κατά μέσο όρο.

«Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα πως η τουριστική Αθήνα σταθερά και σταδιακά ανακάμπτει μετά από μια μακρά περίοδο πίεσης και ύφεσης, δεν έχει ωστόσο επανέρθει η απαραίτητη ισορροπία -ζήτησης και τιμών- τουλάχιστον σε ότι αφορά στην ξενοδοχειακή δραστηριότητα. Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τα σημάδια της ανάκαμψης, όχι για πανηγυρισμούς αλλά για την ανανέωση της ποιοτικής πρότασης του προορισμού προς τον επισκέπτη και για την χάραξη μιας μακρόπνοης στρατηγικής με προσήλωση σε στόχους που θα εξασφαλίσουν όχι μόνο το “τώρα” αλλά και το “αύριο” του προορισμού» καταλήγει η Ένωση.

Πηγή: newmoney.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.