Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ο Νότης Μαριάς στηρίζει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου για το «προσφυγικό»

Ο Νότης Μαριάς στηρίζει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου για το «προσφυγικό»

Την αμέριστη συμπαράστασή του, προς τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι βιώνουν τον βραχνά του «προσφυγικού», εξέφρασε για πολλοστή φορά ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 19/9/2017, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΑΜΟΣ 2000 και επισήμανε ότι  η ΕΕ επιβάλει ανενδοίαστα την εγκατάσταση 20.000 «προσφύγων» στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Νότης Μαριάς απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τις επιστολές αγωνίας-διαμαρτυρίας του Μητροπολίτη και του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου προς τον Πρωθυπουργό, εκδήλωσε την αλληλεγγύη του λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπομένεις ένα τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών αγνώστου προελεύσεως και λοιπών στοιχείων  και το Κράτος να παραμένει άπραγο, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εγκαταστήσει 20.000 «πρόσφυγες» στα νησιά μας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» η Κυβέρνηση και οι φορείς πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα, γιατί η κατάσταση «έχει ξεφύγει» και έχει γίνει πολύ επικίνδυνη.

Ο Νότης Μαριάς επανέλαβε ότι είχε προβλέψει πως οι μεταναστευτικές ροές θα αυξηθούν, για τον απλό λόγο ότι στην άλλη πλευρά έχουν μάθει ότι όποιος έρχεται στην Ελλάδα αρκεί να συμπληρώσει μια αίτηση και θεωρείται αυτόματα προστατευόμενο πρόσωπο, που του προσφέρουν κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ και κρατική γη, την ώρα που οι δανειστές αρπάζουν τις περιουσίες μας και το επίδομα αλληλεγγύης για τους Έλληνες πολίτες αγγίζει μόλις τα 100 ευρώ.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επισήμανε επίσης ότι οι εταίροι μας δεν έχουν υλοποιήσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, αφού πχ η Γερμανία δέχτηκε 4.447 μετανάστες από τους 17.209 που υποσχέθηκε ότι θα μετεγκαταστήσει στο έδαφος της, η Γαλλία 3.948 από τους 12.599 και υπάρχουν χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, που δεν πραγματοποίησαν καμία μετεγκατάσταση.

Ο Νότης Μαριάς, ολοκληρώνοντας, επανέλαβε για άλλη μια φορά τις προτάσεις του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και αξίωσε από την Ελληνική Κυβέρνηση:

-Να γίνουν άμεσα οι επαναπροωθήσεις, σύμφωνα με τη σχετική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

-Να σταματήσει η παροχή κινήτρων στους δήθεν πρόσφυγες.

-Να αποχωρήσει η Ελλάδα μονομερώς ή να αναστείλει προσωρινά τη Συνθήκη Σένγκεν, για να πάψει να είναι ο «μαγνήτης» των δήθεν προσφύγων.

-Να απαιτήσει την υλοποίηση των μετεγκαταστάσεων, που υποσχέθηκαν τα υπόλοιπα Κράτη της ΕΕ.

Η παραπάνω παρέμβαση του Νότη Μαριά αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και πολιτική σημασία ενόψη και της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το «προσφυγικό» και τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.