Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Πόλος έλξης η Κρήτη στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στο Ντίσελντορφ-Δυναμική παρουσία του νησιού

Πόλος έλξης η Κρήτη στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στο Ντίσελντορφ-Δυναμική παρουσία του νησιού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην Έκθεση “TourNatur 2017”, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο εναλλακτικός τουρισμός-όπως τονίστηκε στην έκθεση- αποτελεί την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως όπου μόνο οι Γερμανοί ξοδεύουν σχεδόν 8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η δε TourNatur, αποτελεί τη μεγαλύτερη Γερμανική εμπορική έκθεση για πεζοπορία και υπαίθρια αθλήματα.

Στην έκθεση ανάμεσα σε 5.000 προορισμούς η Κρήτη παρουσίασε το δικό της μεγάλο δυναμικό σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού με εξαιρετικές προτάσεις. Είναι ο σπάνιος προορισμός που κάποιος την ίδια μέρα μπορεί να κάνει ορειβασία, ποδήλατο βουνού, κατάβαση φαραγγιών και μετά να απολαύσει το μπάνιο σε πεντακάθαρα νερά βραβευμένων θαλασσών-παραλιών του νησιού.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης στο εκθεσιακό κέντρο Μesse Düsseldorf, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ποικιλία των επιλογών από προϊόντα και υπηρεσίες αγροτουρισμού – τουρισμού υπαίθρου και εναλλακτικού τουρισμού που διαθέτει η Κρήτη και τη μοναδικότητα του φυσικού και πολιτιστικού της πλούτου, να γευτούν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και να γνωρίσουν την Κρητική φιλοξενία. Στο πλαίσιο της έκθεσης η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε δυο εξαιρετικές παρουσιάσεις του προορισμού. Η πρώτη έγινε στο Ελληνικό Προξενείο του Ντίσελντορφ με προσκεκλημένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες και η δεύτερη μέσα στον εκθεσιακό χώρο στην αίθουσα Rastplatz παρουσία πλήθους κόσμου. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δρ. Νίκος Ραπτάκης, ο αν. Προϊστάμενος Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Αλεξάκης και η διπλωματούχος ξεναγός Βάλια Σαπουντζάκη.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας η συμμετοχή της Κρήτης στην έκθεση, «θα δώσει ώθηση στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και θα ενισχύσει σημαντικά την επιλογή της Κρήτης ως βασικό προορισμό εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ταυτόχρονα θα αναδείξει και τις δυνατότητες μας σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου επιβάλλεται να  προβάλουμε τις ειδικές μορφές τουρισμού που διαθέτουμε ως προορισμός».

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.