Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Στο λιμάνι της Σίφνου προσέκρουσε το «Sea jet 2»

Στο λιμάνι της Σίφνου προσέκρουσε το «Sea jet 2»

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά την προσάραξη σε ξέρα ανατολικά του λιμανιού της Ίου του επιβατηγού–οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», άλλο ένα πλοίο της ακτοπλοΐας, το καταμαράν-επιβατηγό «Sea Jet 2», προσέκρουσε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Σίφνου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν τραυματιστεί δύο άτομα.

Το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού κατά τη διαδικασία πρόσδεσης κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και σύμφωνα με το Λιμενικό έχει υποστεί υλικές ζημιές, ωστόσο και οι 194 επιβάτες του αποβιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι, εκτός από τα δύο άτομα, αν και ο τραυματισμός τους φέρεται να είναι ελαφρύς.

Την ώρα της πρόσκρουσης οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν βορειοδυτικοί εντάσεως 4-5 Μποφόρ. Προς το παρόν έχει απαγορευτεί ο απόπλους του πλοίου μέχρι να επιθεωρηθεί και να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Σαντορίνη-Κουφονήσι-Νάξο-Μύκονο-Σαντορίνη-Φολέγανδρο-Μήλο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά.

Οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το «Sea Jet 2» έχει κατασκευαστεί το 1998 στη Νορβηγία, έχει μήκος 42 μέτρα και πλάτος 10 και δυνατότητα να μεταφέρει 386 επιβάτες.

Πηγή: efsyn.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.