Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

H 1η γιορτή Μελιού στην Αστυπάλαια

H 1η γιορτή Μελιού στην Αστυπάλαια

Γιορτή Μελιού διοργανώνει απόψε για πρώτη φορά ο Δήμος Αστυπάλαιας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, στην Αστυπάλαια όμως συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις.

Φέτος για πρώτη φορά αποφασίσαμε να αφιερώσουμε μια μέρα σε ένα προϊόν του νησιού που είναι ονομαστό και μας εκπροσωπεί επάξια στην ελληνική – και όχι μόνο – αγορά.

Ο λόγος για το μέλι, το χρυσάφι της φύσης, που εδώ και αιώνες έχει βρει τη θέση του στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας.

Οι παραγωγοί της Αστυπάλαιας έχουν φροντίσει να παράγουν μέλι εξαίρετης ποιότητας σύμφωνα με τις τελευταίες επιταγές της μελισσοκομίας, διατηρώντας υψηλά στάνταρ, απευθυνόμενοι σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές και κερδίζοντας συνεχώς υψηλές θέσεις σε ένα κλάδο υψηλής ανταγωνιστικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Αστυπάλαιας σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο του νησιού προσκαλεί ντόπιους και επισκέπτες την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στην πλατεία των Μύλων για να διασκεδάσουν στην «1η Γιορτή Μελιού».

Σε αυτή την πρώτη εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την παρασκευή γλυκών με βάση το αστυπαλίτικο μέλι και στη συνέχεια να δοκιμάσουν τις μελένιες λιχουδιές. Παράλληλα θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους μελισσοκόμους και να μάθουν τα μυστικά της… επιτυχίας τους. Όλα αυτά θα τα συνοδεύει άφθονο ρακί και νησιώτικη μουσική από ζωντανή ορχήστρα.

Πηγή: εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ/ rodiaki.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.