Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

To ΣΔΟΕ φεύγει η νέα δομή έρχεται – Οι επιχειρήσεις του τουρισμού στο μικροσκόπιο

To ΣΔΟΕ φεύγει η νέα δομή έρχεται – Οι επιχειρήσεις του τουρισμού στο μικροσκόπιο

Ζήτημα μερικών εβδομάδων είναι να τεθεί σε λειτουργία το νέο ελεγκτικό σώμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, της οικονομικής απάτης και της διαφθοράς που θα έχουν υπό τον έλεγχό τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Tο νέο ελεγκτικό σώμα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Οκτωβρίου, βάζοντας στο στόχαστρο όλες τις υποθέσεις που χειρίζονται οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Καλά γνωρίζοντες τα πράγματα έλεγαν ότι οι υπηρεσίες τουρισμού θα είναι οι πρώτες που θα μπουν στο μικροσκόπιο της ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ,σε ολόκληρη την χώρα και μάλιστα στις τουριστικές περιοχές όπως η Κρήτη, η Σαντορίνη η Μύκονος και τα λοιπά τουριστικά νησιά θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Tα βασικά χαρακτηριστικά του νέου σώματος    θα είναι τα εξής:

– θα φέρει την ονομασία “Νέα Δομή” και πολιτικοί της προϊστάμενοι θα είναι ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Καταπολέμησης της Διαφθοράς

– το σώμα θα διοικείται από ειδικό συντονιστικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες σε ζητήματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

– η αιχμή του δόρατος της “Νέας Δομής” θα είναι οι περίπου 150 ελεγκτές που θα την στελεχώσουν. Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει με πρόσκληση ενδιαφέροντος προς υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και τη γραμματεία ΣΔΟΕ καθώς και υπηρεσίες άλλων υπουργείων

– οι υποθέσεις με τις οποίες θα ασχολείται η νέα ελεγκτική υπηρεσία θα επιλέγονται από τους οικονομικού εισαγγελείς που θα εκδίδουν και τις σχετικές παραγγελίες ελέγχου. Οι παραγγελίες ελέγχου θα προκύπτουν από τις καταγγελίες που συλλέγει η οικονομική εισαγγελία, από στοιχεία που ζητούν και λαμβάνουν  οι οικονομικοί εισαγγελείς

– πρόθεση της κυβέρνησης είναι η “Νέα Δομή” να ολοκληρώνει το φορολογικό έλεγχο των υποθέσεων που θα αναλαμβάνει και να βεβαιώνει και τους αντίστοιχους φόρους και πρόστιμα.

– οι υποθέσεις που θα ερευνά το νέο ελεγκτικό σώμα θα είναι κατά κύριο λόγο “αδικαιολόγησης προσαύξηση περιουσίας” με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, υποθέσεις οικονομικής απάτης, λαθρεμπορίου, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και κρατικής και εταιρικής διαφθοράς.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.