Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Βέλγοι τουρίστες εθελοντές στην εκδήλωση «Η Ρόδος για τη Ζωή»

Βέλγοι τουρίστες εθελοντές στην εκδήλωση «Η Ρόδος για τη Ζωή»

Εθελοντές στην εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή” είναι τα τελευταία 6 χρόνια ένα ζευγάρι Βέλγων που ευαισθητοποιήθηκαν απο αυτή την εξαιρετική προσπάθεια που πραγματοποιείται στο νησί μας και θέλησαν να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο. 

Η Camilla Duverger και ο Jean Pieters, που αγαπούν πολύ την Ελλάδα αλλά και την Ρόδο, έρχονται στο νησί μας τα τελευταία 11 χρόνια, στο τέλος του Σεπτεμβρίου, και μένουν για περισσότερο από 3 εβδομάδες.
Η Camilla μίλησε στην “Ροδιακή” τόσο για την αγάπη της για την Ελλάδα, όσο και για τον λόγο που θέλησε η ίδια και ο σύζυγός της να προσφέρουν εθελοντικά για την εκδήλωση- θεσμό του νησιού μας.

Οι ίδιοι, είναι μέλη σε ένα ελληνικό club με την ονομασία “Yamas club” που εδρεύει στο Βέλγιο με κύριο σκοπό του να πραγματοποιούνται δραστηριότητες που αφορούν την Ελλάδα, να μιλάνε για τη χώρα μας, να μαθαίνουν Ελληνικά, να ενημερώνονται για μέρη που μπορούν να επισκεφθούν. Μαθαίνουν επίσης ελληνικές συνταγές και φυσικά ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με το αν χορεύουν συρτάκι, η κ. Camilla σχολίασε “το συρτάκι είναι για τους τουρίστες, όχι για εμάς”!

Για τη Ρόδο για τη Ζωή, ενημερώθηκαν μια χρονιά που βρισκόντουσαν στο νησί μας και είδαν πλήθος κόσμου να φοράει ίδιες μπλούζες και να περπατάει “ήταν πολύ συγκινητική σκηνή αυτή. Ενημερωθήκαμε για το λόγο που γίνεται αυτή η εκδήλωση και αποφασίσαμε πως θα βοηθούσαμε την επόμενη χρονιά. Εγώ έχασα πατέρα και αδερφή ενώ ο σύζυγός μου την αδελφή του”.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας “μάθαμε για τις ανάγκες του νοσοκομείου, στη χώρα μας, μας παρέχει το κράτος τον εξοπλισμό, τα χρήματα που χρειαζόμαστε είναι μόνο για έρευνα, αλλά εδώ δεν υπάρχουν ούτε τα υλικά. Είμαστε έξι χρόνια τώρα εθελοντές, επειδή γνωρίζουμε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Δανέζικα), είναι πιο εύκολο για εμάς να μιλήσουμε με τους τουρίστες και να συνεννοηθούμε μαζί τους”.

Μάλιστα, επειδή οι ίδιοι φεύγουν πριν πραγματοποιηθεί το περπάτημα, αναφέρουν “όταν φεύγουμε, παρακολουθούμε τα νέα απο τη σελίδα στο facebook. Βλέπουμε πόσα μπλουζάκια πωλήθηκαν, ενώ μάλιστα έχουμε παραγγελίες για μπλουζάκια και για τους φίλους μας στο Βέλγιο”.

Η Camilla Duverger και ο Jean Pieters είναι εθελοντές  στο “Ρόδος για τη Ζωή”  τα τελευταία 6 χρόνια

Η Camilla Duverger και ο Jean Pieters είναι εθελοντές στο “Ρόδος για τη Ζωή” τα τελευταία 6 χρόνια

Καλοσυνάτοι και πρόσχαροι, ξεκινούν “δουλειά” με το που έρθουν στο νησί μας, και κάθονται τα πρωινά για αρκετές ώρες βοηθώντας στην πώληση των μπλουζών στη “Ρόδο για τη Ζωή”.

Οι ίδιοι φέτος κατάφεραν και συνέλεξαν ένα ποσό για το “Ρόδος για τη Ζωή” από το Yamas Club, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα δώρισαν παπούτσια για τις ανάγκες ορφανοτροφείου στην πόλη των Χανίων, ενώ προσέφεραν χρήματα προκειμένου να αγοράσουν υλικά όπως μαρκαδόρους, ξυλομπογιές κ.λπ. για τους μαθητές ενός σχολείου στην Νέα Ιωνία. “Πουλάμε διάφορα πράγματα μέσα απο το Club μας που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι όπως π.χ. μπρελόκ κ.λπ. και από τα χρήματα που συλλέγουμε βοηθάμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως μπορούμε”. Μάλιστα τα περασμένα χρόνια πραγματοποιούνταν ένα Ελληνικό Φεστιβάλ στο Βέλγιο από όπου έδιναν το “παρών” περισσότεροι από 9.000 κόσμου.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ ο κόσμος μπορούσε να γευτεί ελληνικά φαγητά, να χορέψει και να διασκεδάσει με ελληνική μουσική, ενώ μάλιστα εκεί πήγαιναν και πολιτιστικοί σύλλογοι απο την Ελλάδα όπου χόρευαν για τον κόσμο και μαζί με τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο συγκέντρωναν αρκετά χρήματα τα οποία και διέθεταν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου έκριναν οτι υπάρχει ανάγκη.


Το εκπληκτικό ζευγάρι Βέλγων, μοιράζεται την αγάπη του για την Ελλάδα και με ένα ακόμη ζευγάρι, τους κ.κ. Demmis Goes και Annuschka Plovie που βοηθούν επίσης με όποιο τρόπο μπορούν στην χώρα μας. Μάλιστα για την προσφορά τους τιμήθηκαν πρόσφατα απο τον Δήμο Αποκορώνου στα Χανιά.

Η κ. Camilla, ερωτηθείσα σχετικά με το τι της αρέσει στην Ελλάδα, ανέφερε “ήρθα πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1974 και την ερωτεύτηκα. Έχω πάει σχεδόν παντού, στη Στερεά και σχεδόν σε όλα τα νησιά. Μας αρέσουν πολύ οι άνθρωποι εδώ, η φύση της Ελλάδας, η μουσική της, τα φαγητά και φυσικά ο χορός. Χορεύω περισσότερα απο πενήντα χρόνια και γνωρίζω σχεδόν όλα τα είδη παραδοσιακού χορού”.

Σε ό,τι αφορά την Ρόδο, τους αρέσει πάρα πολύ το Μανδράκι και το περπάτημα στο παραλιακό μέτωπο του Μανδρακίου. Τους αρέσει πολύ να περπατούν στα τείχη της Παλιάς Πόλης, ενώ τους αρέσει πολύ και η Νότια Ρόδος. Έχουν πάει σχεδόν παντού. Από την Κρητηνία έως και τον Έμπωνα, τη Μονόλιθο έως και το Πρασονήσι. Φυσικά, μετά από τόσα χρόνια στο νησί μας, έχουν αποκτήσει δεκάδες φίλους που τους συναντούν κάθε χρόνο, τον περίπου ένα μήνα που έρχονται στο νησί μας. Και σίγουρα, κάθε χρόνο αποκτούν όλο και περισσότερους φίλους, με κοινό στόχο: τη συνεισφορά τους στο “Ρόδος για τη Ζωή”.

***Ο στόχος για τη φετινή χρονιά, είναι η αναβάθμιση του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου με την αγορά τριών μηχανημάτων, τα οποία αφορούν την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μέσω των εξετάσεων βιοψίας των ιστών άρα και την έγκαιρη έναρξη της κατάλληλης θεραπείας για την αντιμετώπιση της νόσου.
Η αναβάθμιση θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διενέργεια όλων των ιστολογικών εξετάσεων στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του νοσοκομείου μας, αυξάνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών στους ασθενείς με τη γρήγορη και έγκαιρη διάγνωση.
Το συνολικό κόστος των παραπάνω μηχανημάτων ανέρχεται στα 46.376 ευρώ!
Μπλουζάκια μπορείτε να βρείτε: 
Καθημερινά 11.00-14.00 & 17.00-21.00
Σάββατο 10.00-15.00 (Πεζόδρομος Ακταίον)

Το ραντεβού είναι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017****

Πηγή: εφημερίδα “Η Ροδιακή”/ rodiaki.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.