Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Δύο εκατ. ευρώ χρωστά η “AirFast Tickets” στους πρώην εργαζομένους της

Δύο εκατ. ευρώ χρωστά η “AirFast Tickets” στους πρώην εργαζομένους της

Την ώρα που “τρέχει” η υπόθεση της Dealber, μετά τη γνωστοποίηση από το υπουργείο Οικονομίας για επιβολή προστίμου, ύψους 60.000 ευρώ, στην εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων, τα απόνερα από την πτώχευση της AirFastTickets παραμένουν.

Η AirFastTickets και η – συσταθείσα τον Αύγουστο του 2015 – Dealber φαίνεται να συνδέονται με το Νίκο Κοκλώνη, ο οποίος – έως τον Ιούνιο του 2014, οπότε έγιναν γνωστά τα προβλήματα της εταιρείας  διαδικτυακών πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων- αντιπροσώπευε το “success story” ενός από τους πιο γρήγορα ανερχόμενους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες στην Ελλάδα της κρίσης. Παρόλ’ αυτά, ο ίδιος δεν διαθέτει την παραμικρή νομική σχέση με τα δύο σχήματα.

Έτσι, το μόνο βέβαιο είναι ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχουν δεχθεί πολυάριθμες καταγγελίες από χρήστες των υπηρεσιών της Dealber. Βέβαια, σύμφωνα με πηγές της Dealber, οι καταγγελίες αυτές είναι δίχως αντίκρυσμα, με την  εταιρεία να αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην προσβολή της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για επιβολή προστίμων.

Τον λόγο, λοιπόν, στην Dealber θα έχουν οι δικηγόροι. Όπως και στην AirFastTickets όπου αύριο Τρίτη οι πιστωτές της θα προχωρήσουν στον έλεγχο και την επαλήθευση των απαιτήσεών τους. Η διαδικασία θα ξεκινήσει αύριο στο Πρωτοδικείο Πειραιά και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.Η εταιρεία οφείλει το ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ σε περίπου 120 εργαζομένους.

Πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη αυτά; Κατά το διάστημα του ενός χρόνου περίπου, οπότε βρίσκονταν σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας,  οι εργαζόμενοι παρέμεναν σε ομηρία: η εταιρεία δεν είχε δραστηριότητα, “κανένας” δεν τους απέλυε και ως εκ τούτου θα έπρεπε να κηρυχθεί σε πτώχευση ώστε να λυθεί η εργασιακή σχέση τους.

Όταν η AirFastTickets με την απόφαση 1563 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά κηρύχθηκε σε πτώχευση, ο σύνδικος προχώρησε, όπως προβλέπεται, στην απόλυση του προσωπικού προς το οποίο η εταιρεία έχει δημιουργήσει χρέη 2 εκατ. ευρώ.

Μονόδρομος για την είσπραξη των οφειλών του προσωπικού είναι ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της AirFastTickets.

 

 

Πηγή: http://www.capital.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.