Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα

Ευρεία  σύσκεψη για τις προτεραιότητες και τις προοπτικές  στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τους τουριστικούς  και παραγωγικούς φορείς και τους συλλόγους της περιοχής.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων  ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας αρμόδιος για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη δια βίου μάθηση, κ.  Γιάννης Μπουτίνας,  ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων με έδρα την Καλαμπάκα, κ. Σωτήρης Φαμίσης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Η Υπουργός Τουρισμού με επισκέπτες στην είσοδο της Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου

Η Υπουργός Τουρισμού με επισκέπτες στην είσοδο της Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου

 

Η Υπουργός επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας και γέφυρα για την ανάπτυξη παραγωγικών κλάδων.

Στην Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου με την Ηγουμένη Χριστονύμφη και τους φορείς της περιοχής.

Ανέπτυξε  το πλαίσιο  της  υλοποιούμενης εθνικής και περιφερειακής πολιτικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ώστε τα οφέλη να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες. Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε, το Υπουργείο Τουρισμού επεδίωξε και καθιέρωσε στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.

Σύσκεψη της Υπουργού Τουρισμού στην Καλαμπάκα με τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς

 

Τόνισε ότι η Θεσσαλία είναι ιδανικός προορισμός για την προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο και για την προώθηση και προβολή θεματικών μορφώνόπως ο θρησκευτικός- προσκυνηματικός, ο τουρισμός υπαίθρου, ο αγροτουρισμός και  ο περιηγητικός που προσελκύουν επισκέπτες όλο το χρόνο. Σε αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιούνται στοχευμένες ενέργειες, μέσα από την  εξαιρετική συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το σύνολο των φορέων.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην υψηλή απήχηση των Μετεώρων και την  αύξηση  της επισκεψιμότητας από τουριστικές αγορές, όπως η Ρωσία,  καθώς και  στο σχεδιασμό δράσεων στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018 που καθιερώθηκε για να κεφαλοποιηθεί η τεράστια αυτή δυναμική όλα τα επόμενα χρόνια.

Στα Μετέωρα η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και (από αριστερά) ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας αρμόδιος για τον τουρισμό,κ. Γιάννης Μπουτίνας, ο βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος, η βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη, ο βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων με έδρα την Καλαμπάκα, κ. Σωτήρης Φαμίσης, και ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Κωνσταντίνος Ράντος.

 

Από την πλευρά τους οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις και τα αιτήματά τους για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τουρισμού με έμφαση στα προγράμματα ΕΣΠΑ για τον τουρισμό και την ένταξη σε αυτά των επαγγελμάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος,  την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στον εναλλακτικό τουρισμό, τηνπιστοποίηση των μονοπατιών και του περιπατητικού τουρισμού, και την  ενίσχυση της σύνδεσης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με αγορές του εξωτερικού.

 

Η Υπουργός τόνισε ότι σύντομα θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση έως 50% του προϋπολογισμού για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει δραστηριότητες θεματικού τουρισμού.

 

Μίλησε εκτενώς για το έργο του Υπουργείου Τουρισμού στην ενίσχυση των απευθείας πτήσεων και την έναρξη νέων συνδέσεων του εξωτερικού με το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου.

Ανέφερε ότι για όλα τα θέματα θα υπάρχει στενή συνεργασία με τους φορείς, ενώ όπως της ζητήθηκε, θα μεταφέρει και τα εκτός αρμοδιότητάς της αιτήματα,  στα συναρμόδια υπουργεία.

 

Νωρίτερα, η Υπουργός επισκέφθηκε τη μοναστική πολιτεία των Μετεώρων. Στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου συναντήθηκε με την ηγουμένη Χριστονύμφη  και τις μοναχές. Μίλησε για τις προτεραιότητες στην ανάδειξη της παγκόσμιας ακτινοβολίας των  Μετεώρων και της προώθησής τους ως θρησκευτικό και προσκυνηματικό προορισμό.

 

Η Υπουργός έτυχε θερμής υποδοχής από επισκέπτες της Μονής που ζήτησαν να  συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της, και πολλοί Έλληνες επισκέπτες έδειξαν ενθουσιασμένοι, μιλώντας για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού.

 

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.