Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Κέρκυρα: Την Κυριακή οι δοκιμές των υδροπλάνων

Κέρκυρα: Την Κυριακή οι δοκιμές των υδροπλάνων

Την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική πτήση υδροπλάνων στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Στεφανίδη.

Ήδη έχουν εκδοθεί οι άδειες για τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Κέρκυρα και τους Παξούς και προωθείται η δημιουργία και στην Ηγουμενίτσα, τη λίμνη Ιωαννίνων και την Πρέβεζα. Μάλιστα ο Χρήστος Σπίρτζης που επισκέφτηκε πρόσφατα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιθεώρησε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεσμεύτηκε για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο «θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού», όπως επισήμανε.

Το αεροσκάφος είναι τύπου Kodiak 10 θέσεων ενώ οι εμπορικές πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από την Άνοιξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων προχωρούν οι διαδικασίες για τα υδατοδρόμια σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Μεγανήσι, ώστε τα Επτάνησα να αποκτήσουν ένα πλήρες δίκτυο.Σε πρώτη φάση, στόχος είναι να συνδεθούν τα Επτάνησα μεταξύ τους με προοπτική σύνδεσης με τη νότια Ιταλία, τα Ιωάννινα και την Πάτρα.

Πηγή: enimerosi.com

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.