Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Οι καλύτερες και οι χειρότερες ημέρες και ώρες για αεροπορικά ταξίδια στην Ελλάδα

Οι καλύτερες και οι χειρότερες ημέρες και ώρες για αεροπορικά ταξίδια στην Ελλάδα

Τρίτη και Κυριακή είναι οι καλύτερες ημέρες για ένα αεροπορικό ταξίδι, αφού αυτές τις ημέρες τα περισσότερα δρομολόγια φεύγουν στην ώρα τους.

Αντίθετα, οι χειρότερες ώρες της ημέρας, με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις, αφού σχεδόν η μία στις τέσσερις πτήσεις δεν φεύγει στην ώρα της είναι μεταξύ 12μμ- 4μμ.

Τα στοιχεία συγκέντρωσε η Airhelp, συγκρίνοντας τις 10 μεγαλύτερες συμβατικές εταιρείες με τις 10 κύριες χαμηλού κόστους που εκτελούν πτήσεις από αεροδρόμια όλης της Ελλάδας,. Αφορμή οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά, όπου μεγάλες αεροπορικές εταιρείες μπήκαν σε διαδικασία πτώχευσης, ενώ αεροπορικές χαμηλού κόστους αποφασίζουν ξαφνικά να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τα στοιχεία της Airhelp, η οποία βοηθά τους ταξιδιώτες να διεκδικουν αποζημιώσεις μετά από καθυστερήσεις, ακυρώσεις ή υπερπλήρεις πτήσεις προέρχονται από μελέτη των τελευταίων 18 μηνών από τις πτήσεις σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το ποσοστό πτήσεων από εταιρείες χαμηλού κόστους που βγαίνουν εκτός προγράμματος φτάνει το 18,26%, με τη χειρότερη απόδοση να την έχει αεροπορική εταιρεία με ποσοστό 29,30% . Στις 10 πτήσεις που πετούν, οι 3 θα έχουν καθυστέρηση ή ακύρωση.

Την ίδια στιγμή, η καλύτερη αεροπορική χαμηλού κόστους πέτυχε το 7,36%, μια δυνατή απόδοση, η οποία είναι πολύ κοντά στην καλύτερη απόδοση χρόνου της κορυφαίας συμβατικής αεροπορικής εταιρείας που είναι 6,80%. Παράλληλα, ο μέσος όρος των καθιερωμένων αεροπορικών είναι σχεδόν 14%. Επομένως, έχουν καλύτερη απόδοση ακρίβειας χρόνου κατά 4,26% σε σύγκριση με τις χαμηλού κόστους εταιρείες που αναλύονται. Η παραπάνω ανάλυση έγινε για το διάστημα μεταξύ 2016-03-01 και 2017-08-31και αφορά πτήσεις που έγιναν από όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας

Η δε «χειρότερη» απόδοση αεροπορικής συμβατικής εταιρείας είναι στα 27,17%, αρκετά κοντά με την χειρότερη χαμηλού κόστους (29,30%), όπως είδαμε παραπάνω.

«Ακούγοντας λοιπόν, “χαμηλού κόστους”, το νου μας πάει κατευθείαν στην ταλαιπωρία, στο ότι δηλαδή από τη μία έχουμε αγοράσει φθηνά ένα εισιτήριο για τον προορισμό μας, αλλά από την άλλη είμαστε προετοιμασμένοι για δεδομένη καθυστέρηση. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο διαφορετικών μορφών αερομεταφοράς στις μέρες μας, φαίνεται πως είναι ελάχιστη, μόλις στο 4,26%. Επομένως, θα προτείναμε στους επιβάτες να κλείνουν τις πτήσεις τους με άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα τις ημέρες και τις τις ώρες πτήσεις που τους βολεύουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά από την εταιρεία.

Η AirHelp καταθέτει και συγκεκριμένες προτάσεις για μεγαλύτερες πιθανότητες για ταξίδι με αεροπλάνο με ακρίβεια χρόνου. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται συμβατικές και χαμηλού κόσμους εταιρείες. Η καλύτερη ημέρα λοιπόν για αεροπορικά ταξίδια είναι η Τρίτη με 82,33% ακρίβεια χρόνου και η Κυριακή με 81,43% ακρίβεια χρόνου, ενώ οι δύο χειρότερες ημέρες είναι το Σάββατο, με 77,7% ακρίβεια χρόνου και η Παρασκευή.

Πηγή: newmoney.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.