Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

ΣΕΤΕ: Στα 14 με 14,3 δισ ο «πήχης» των τουριστικών εσόδων για το 2017

ΣΕΤΕ: Στα 14 με 14,3 δισ ο «πήχης» των τουριστικών εσόδων για το 2017

Από τα 14 έως τα 14,3 δισ. ευρώ θα διαμορφωθούν φέτος οι τουριστικές εισπράξεις με βάση τις εκτιμήσεις του Sete Intelligence μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για το τουριστικό ισοζύγιο του οκταμήνου, συμπεριλαμβανομένων και των μεγεθών του Αυγούστου, που είναι και ο πλέον κρίσιμος μήνας για τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού.

Ο αρμόδιος φορέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εκτιμά λοιπόν ότι τα έσοδα του 2017 θα διαμορφωθούν στα 14 δισ. ευρώ αν το τελευταίο τετράμηνο του έτους παραμένει σταθερό σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα, αν υπάρξει αύξηση –κάτι για το οποίο επιμένει από την πλευρά του το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υπουργός κ. Ελενα Κουντουρά- τα τουριστικά έσοδα θα φθάσουν τα 14,3 δισ. ευρώ, λίγο χαμηλότερα του στόχου των 14,5 δισ. ευρώ που είχε τεθεί από τον ΣΕΤΕ πριν το ξεκίνημα της θερινής σεζόν.

sete esoda17

Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ, στο οκτάμηνο η αύξηση στα έσοδα ήταν κατά 9,1% ή αλλιώς κατά 881 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι, με τον Αύγουστο ειδικά να σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις και μία άνοδο κατά 16,4% ή αλλιώς κατά 497 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, στο οκτάμηνο οι διεθνείς αφίξεις «έτρεξαν» με ρυθμούς 9,9% ή επιπλέον 1,7 εκατ. επισκεπτών, ενώ μόνο για το μήνα Αύγουστο το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης ήταν στο 14,3% ή αλλιώς επιπλέον 729 χιλ. επισκέπτες.

Πηγή: newmoney.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.