Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Στους Γερμανούς πέρασε τελικά η παραλία Φτελιά της Μυκόνου

Στους Γερμανούς πέρασε τελικά η παραλία Φτελιά της Μυκόνου

Όλα ξεκίνησαν από μια γκάφα της υπουργού Πολιτισμού που με απόφαση της επέτρεψε την δημοπράτηση της παραλίας παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παραλία θεωρείται αρχαιολογικός χώρος

Δεκτός έγινε από την επιτροπή της Κτηματικής Υπηρεσίας ο επανακαθορισμός αιγιαλού της Φτελιάς υπέρ της κυπριακής εταιρίας, η οποία εταιρία αποκτά και επίσημα νέο κομμάτι του αιγιαλού της Φτελιάς.

Ο Δήμος Μυκόνου παρά τις διακηρύξεις δεν παρουσιάστηκε ενώπιον της επιτροπής με αποτέλεσμα να περάσει η παραλία στα χέρια των Γερμανών επιχειρηματιών που ετοιμάζονται να την μετατρέψουν σε ένα τεράστιο μπιτς μπαρ παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Η Φτελιά ήταν μια από τις τελευταίες ελεύθερες παραλίες του νησιού που βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο και τώρα πρόκειται να γεμίσει με πανάκριβες ξαπλώστρες με πιθανότερους ιδιοκτήτες τους Γερμανούς επιχειρηματίες που «τρέχουν» τον «Scorpio».

Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν από μια γκάφα της υπουργού Πολιτισμού που με απόφαση της επέτρεψε την δημοπράτηση της παραλίας παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παραλία θεωρείται αρχαιολογικός χώρος.

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου υπέγραψε την εν λόγω απόφαση για την παραχώρηση της παραλίας και παρά τις προσπάθειες του γνωστού ποινικολόγου Στέλιου Γκαρίπη, η παραλία πέρασε στα χέρια των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος πριν απο λίγο στην σελίδα του στο Facebook.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νίκος Μανιός  κατέθεσαν αναφορά την επιστολή του Δήμου Μυκόνου της 13.09.2017 με αρ. πρωτ. 8688 και την υπ΄αρ. 143/2017 απόφαση του Δ.Σ Μυκόνου σχετικά με την ενδεχόμενη παραχώρηση της χρήσης της παραλίας της Φτελιάς.

Η αναφορά έγινε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών, καθώς και προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι αρχές του νησιού τόσο ο Δήμαρχος όσο και το ∆ηµοτικό Συµβούλιο μπορεί να εμφανίζονταν αντιθετοι  στη συγκεκριμένη εξέλιξη και να είχαν προειδοποιήσει με ανακοινώσεις τους για δυναμικές κινητοποιήσεις όμως δεν εμφανίστηκαν ενώπιον της επιτροπής της Κτηματικής Υπηρεσίας για να προβούν στις απαραίτητες ενστάσεις, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Η Φτελιά θεωρείται η αγαπημένη παραλία των σέρφερ –  επικαλούμενες και έχει ανακηρυχθεί σε αρχαιολογικό χώρο από το 1995, όταν οι αρχαιολόγοι εντόπισαν προϊστορικές εγκαταστάσεις νεολιθικού οικισµού, τα ευρήματα του οποίου χρονολογούνται στο 4500 π.Χ.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.