Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Fraport: Αύξηση 10,5% στην επιβατική κίνηση των 14 αεροδρομίων

Fraport: Αύξηση 10,5% στην επιβατική κίνηση των 14 αεροδρομίων

Αύξηση 10,5% κατέγραψε τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, η επιβατική κίνηση, στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που έχουν περάσει στη Fraport, φτάνοντας τους 23,9 εκατ. επιβάτες.

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά μεγέθη της Fraport, μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 11,4% στους περίπου 4,2 εκατ. επιβάτες.

Από τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στα αεροδρόμια της Μυκόνου (αύξηση 20%), της Κω (19,8) και της Μυτιλήνης (18,6%).

Συνολικά, για τον Σεπτέμβριο η Fraport ανακοίνωσε αύξηση 5,4% της επιβατικής κίνησής της σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στους 6,2 εκατ. επιβάτες. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που η Fraport υπερέβη Σεπτέμβρη το «ορόσημο» των 6 εκατ. επιβατών.

Το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η Fraport εξυπηρέτησε σχεδόν 49 εκατ. επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 4,6% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2016, ενώ ο όγκος των εμπορευμάτων αυξήθηκε κατά 4,7% σε 1,7 εκατ. μετρικούς τόνους.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.