Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Αφίξεις-ρεκόρ Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα: Ποιες πόλεις προτιμούν

Αφίξεις-ρεκόρ Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα: Ποιες πόλεις προτιμούν
Το πρώτο 9μηνο του 2017 την Ελλάδα προτίμησαν 739.000 Τούρκοι ενώ το αντίστοιχο διάστημα  του 2016, 635.000 – Επιλέγουν  Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, νησιά και Αθήνα.

 

Την εκτίμηση ότι το ενδιαφέρον των Τούρκων τουριστών για ταξίδια στην Ελλάδα αναμένεται να διατηρηθεί στα επόμενα χρόνια, διατύπωσε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη του Τμήματος Ελληνικών Υποθέσεων της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TÜRSAB), Γκιούλμπερκ Άσιαπαρ (Gulberk Asyapar), η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 33ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia και της συμμετοχής της σε ημερίδα του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2017 ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα ήταν αισθητά αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, αφού προσέγγισε τα 739.000 άτομα, έναντι περίπου 635.000 πέρυσι, με κυριότερους προορισμούς τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τα νησιά και την Αθήνα. Κατά την κα ‘Ασιαπαρ, το ενδιαφέρον των Τούρκων αναμένεται να συνεχιστεί στα επόμενα χρόνια, ενώ αν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας για την επίσκεψη στη χώρα μας απλουστευτούν και επιταχυνθούν, και η τιμή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος διατηρηθεί προσιτή, αυτό θα συνδράμει στις αφίξεις ταξιδιωτών από τη γείτονα. Αντίστοιχα, αύξηση αναμένεται -κατά τη κα Άσιαπαρ- και στον αριθμό των Ελλήνων που επισκέπτονται την Τουρκία.

Ερωτηθείσα σχετικά με το πρόβλημα της τρομοκρατίας, που ταλανίζει τον τουρισμό παγκοσμίως, και χτύπησε και τη χώρα της, η ίδια επισήμανε ότι η Τουρκία κάνει σημαντική δουλειά τόσο για την ασφάλεια στα σύνορα, όσο και για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων, και είναι εξίσου ασφαλής με τα κράτη της Δύσης.
Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης της κας Άσιαπαρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην Αλεξάνδρα Γούτα:

ΕΡ. Υπάρχει κάποια εκτίμηση σε σχέση με τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, που επισκέφτηκαν την Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος και ποιοι ήταν οι αντίστοιχοι αριθμοί για πέρυσι και πρόπερσι; Παραμένει η Ελλάδα ο υπ΄αριθμόν ένα προορισμός για τους Τούρκους τουρίστες;

ΑΠ. Ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017 ήταν 738.920. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής, ο αριθμός των Τούρκων που είχαν επισκεφτεί στην Ελλάδα στο αντίστοιχο διάστημα του 2015 ήταν 728.632. Αυτό το νούμερο ανερχόταν σε 635.008 άτομα στο εννεάμηνο το 2016. Οι κύριοι προορισμοί για τους Τούρκους τουρίστες στην Ελλάδα ήταν (μέχρι στιγμής φέτος) η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, τα νησιά και η Αθήνα. Αναμένουμε ότι το ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών για την Ελλάδα θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μόνο η τοποθεσία της Ελλάδας που κρατά ψηλά το ενδιαφέρον, αλλά και οι ομοιότητες στην κουλτούρα. Οι προσιτές τιμές αποτελούν επίσης σημαντικό παράγοντα.

ΕΡ. Τι πρέπει να γίνει ώστε η αύξηση αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον;

ΑΠ. Η διευκόλυνση και επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης βίζας θα βοηθήσει να αυξηθούν οι αφίξεις. Το να διατηρηθούν οι τιμές προσιτές θα βοηθήσει επίσης.

 

Πηγή: protothema.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.