Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Η TripAdvisor “σταμπάρει” τα ξενοδοχεία με ιστορικό σεξουαλικής παρενόχλησης

Η TripAdvisor “σταμπάρει” τα ξενοδοχεία με ιστορικό σεξουαλικής παρενόχλησης

Σήματα που θα προειδοποιούν τους επισκέπτες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλα παραπτώματα θα προσθέσει η TripAdvisor στις σελίδες ξενοδοχείων.

Τα σήματα θα παραμένουν στην TripAdvisor έως 3 μήνες, ωστόσο αν συνεχίζονται τα παραπτώματα μπορεί ο χρόνος να επεκτείνεται.

Στόχος τους είναι να ειδοποιούν τους τουρίστες και όχι να αμαυρώνουν τα ξενοδοχεία, επισημαίνει εκπρόσωπος τύπου της πλατφόρμας στο CBS. Όπως είπε, τουλάχιστον 3 μεξικανικά ξενοδοχεία έλαβαν το σήμα την Τετάρτη.

Όπως διευκρινίζει η πλατφόρμα, η πληροφόρηση για τέτοιου είδους θέματα δεν θα ήταν εφικτή διαφορετικά, καθώς στην πλατφόρμα εμφανίζονται παραδοσιακά οι κριτικές των επισκεπτών των ξενοδοχείων.

Πρόσφατα, η TripAdvisor κατηγορήθηκε ότι απομάκρυνε κριτικές και σχόλια που αφορούσαν τις συνθήκες ασφάλειας επισκεπτών σε ξενοδοχείο, κρίνοντας ότι ήταν εκτός θέματος ή ακατάλληλο περιεχόμενο για οικογένειες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο γυναίκες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά σε ξενοδοχεία του Μεξικού και στη συνέχεια τα σχόλιά τους διαγράφτηκαν από την πλατφόρμα ως διάδοση φημών.

Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα έχει προβεί σε αλλαγές ώστε να είναι πιο ξεκάθαροι οι λόγοι απόρριψης μιας κριτικής.

Σύμφωνα με τον νομικό Gary Davidson από το Μαϊάμι, που ειδικεύεται στην ταξιδιωτική νομοθεσία, η TripAdvisor έχει ηθική υποχρέωση να προειδοποιεί τους ταξιδιώτες σε σχέση με τους κινδύνους σε έναν προορισμό, ωστόσο η υποχρέωση αυτή, σε αντίθεση με τα τουριστικά γραφεία, δεν προβλέπεται από το νόμο.

Πηγή: Tornosnews.gr

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.