Τα νέα για τον Ελληνικό Τουρισμό

-

Ιστορικός & βιωματικός τουρισμός για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ιστορικός & βιωματικός τουρισμός για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τι δουλειά είχε ένα … αναγνωριστικό γερμανικό άρμα του Β΄ Π.Π. σε περίπτερο   της Διεθνούς Έκθεσης τουρισμού Philoxenia, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη ; Μην ανησυχείτε, οι  Γερμανοί δεν … ξανάρθαν. Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε στην έκθεση η προβολή και η προώθηση ένα νέου είδους τουριστικού προϊόντος, που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του στην Ελλάδα. Πρόκειται για βιωματικές περιηγήσεις σε πεδία μαχών και παροπλισμένες οχυρώσεις του Β΄ Π.Π., που προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις, συνδυάζοντας τη γνώση με την αναψυχή και τη χαλάρωση.

Η Agkistro Action μας έρχεται από τις Σέρρες και είναι το πρώτο Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού στη χώρα μας, που πραγματοποιεί οργανωμένες tour στη θρυλική «Γραμμή Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, γύρω από το φημισμένο οχυρό Ρούπελ, που το 1941 οι Γερμανοί εισβολείς αναγκάστηκαν να το παρακάμψουν για να καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη.

«Διασχίζουμε προπολεμικά μονοπάτια δίπλα σε συρματοπλέγματα, τάφρους και αντιαρματικά εμπόδια, εξερευνούμε και γνωρίζουμε εγκαταλελειμμένες οχυρώσεις που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται από τον στρατό» μας λέει ο κ.Γιώργος Πολύχρους, ιστορικός και συνεργάτης της Agkistro Action, καλώντας μας να ζήσουμε μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία -μοναδική του είδους στην Ελλάδα- στις υπόγειες στοές οχυρών του Μπέλλες και του Αγκίστρου στις Σέρρες. «Μη ξαφνιαστείτε αν εκεί που περπατάτε μέσα στις υπόγειες στοές κάποιου οχυρού, εμφανιστεί μπροστά σας ένας Έλληνας στρατιώτης του 1940 – 1941 Είναι εκεί για να σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο» μας λέει.

Οι περιηγήσεις στα πεδία μαχών και εντός των οχυρών είναι απόλυτα ασφαλείς και συνήθως συνοδεύεται με πεζοπορία σε προπολεμικά μονοπάτια που καταλήγουν στο πέτρινο λουτρό του Αγκίστρου, για ένα χαλαρωτικό μπάνιο με ζεστό νερό απευθείας από την «καρδιά» της γης».

Η Agkistro Action πραγματοποιεί σε συχνά χρονικά διαστήματα οργανωμένες μονοήμερες εκδρομές από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο, για βιωματικές περιηγήσεις σε πεδία μαχών και παροπλισμένες οχυρώσεις του Β΄ Π.Π. στις Σέρρες. Ενημερωθείτε στο agkistroaction.gr  (ή facebook/agkistroaction) και τολμήστε να την ακολουθήσετε σε τόπους που η ιστορία εξακολουθεί να συγκινεί !!!

Have your say!

1 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

AAA

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.